algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
18°

La Simfònica continua la lluita amb un emotiu concert de cambra

L'església de Santa Catalina quedà plena de gom a gom. Els músics van interpretar peces de Haëndel-Halvorsen, Rossini, Cambini i Mozart. També es recolliren firmes reclamant la continuïtat de l'orquestra

Els músics de la Simfònica interpretaren divers peces de cambra, com un duet de violí i violoncel d'Haëndel-Halvorsen. | M.Carreras

L'Orquestra Simfònica de Balears 'Ciutat de Palma' continua amb la lluita. Més de 400 persones van assistir dissabte a vespre a un emotiu i reivindicatiu concert a l'església de Santa Catalina, a la plaça de Santa Pagesa de Palma. La Plataforma en suport a l'orquestra, a més, va recollir firmes per demanar a les institucions balears que garanteixen la continuïtat de la formació musical.

El concert començà al voltant de les 21:00 hores. L'església, amb una bona sonoritat, quedà plena de gom a gom. Aquesta vegada el format triat per la Simfònica va ser un corcert de cambra. Els nombrosos assistents gaudiren de valent amb les interpretacions més reduïdes i intimistes dels músics balears.

En el concert, que era d'entrada lliure, s'interpetraren un total de quatre grans peces. Un duet de violí i violoncel d'Haëndel-Halvorsen i un duet de contrabaix i violoncel de Rossini. Un trio de flauta i dos violins de Cambini i, finalment, un quartet d'oboè i cordes de Mozart.

Els músics, a més, feren un breu parlament explicant la situació de la Simfònica i agraint el suport rebut per part de la societat mallorquina.

Recollida de firmes
D'altra banda, la Plataforma per la Simfònica, que agrupa diversos ciutadans i col·lectius units en la defensa de l'orquestra, van muntar una paradeta a la plaça per recollir signatures exigint la continuïtat de la formació. La Plataforma, a més, està elaborant un manifest en suport a la Simfònica. Segons explicaren els responsables de l'entitat, el text es farà públic el dimecres vinent.

Amb tot, segons avançaren a dBalears, el manifest exigirà al Govern Bauzá que “rectifiqui” la seva política en relació a la Simfònica, alhora que farà una “crida a la societat i els mitjans de comunicació estatals i internacionals” perquè se sumin a la lluita en defensa de l'orquestra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per musicimusics, fa mes de 10 anys

pablo alboran 10.000 + 4000 - sinfonica 400 de aforo , pablo alboran 30 euros/entrada + reventas , sinfonica 0 euros .
esta claro quien vale vale y quien no vale no vale .
La musica clasica no vende o es que no sabemos vender la musica ´clasica .
como es que la sinfonica desde hace 5 años tiene los mismos músicos y con los mismos apellidos , porque se hereda el tocar en una sinfonica , o es que los hijos superan a sus padres y son musicos de renombre internacional .
realmente necesitamos una sinfonica de tradicion y herencia o necesitaos una sinfonica de cambio de juventud , que integre lo viejo y lo joven , lo clasico y lo moderno .
esta claro que se hace poco en las escuelas para que los niños amen la musica de antes y por lo tanto cada vez menos gente va a los teatros a escuchar opera , musica de cámara y demas .
lo nuevo llena , lo viejo y caduco se vacia y queda encajonado en iglesias y teatros de un tiempo pasado .
hace más por el arte , el amo , y los sentimientos una voz que decenas de musicos profesionales que no se ha adaptado a los m¡nuevos tiempos y desean mantener unos privilegios de una epoca pasada .
Necesitamos regeneracion pero no solo de la sinonica si no de todas las instituciones seguimos con las mismas caras de hace 30 años y esos no nos permite mejorar y llegar a la excelencia , como dicen la eterna lucha de lo viejo con lo joven que pugnan unos por mantener su estatus y los otros por alcanzarlo .
sinfonica - sí , pero regenerada para tiempos modernos .

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente