muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

L'AIGAB reclama més suport per millorar la seva projecció exterior

L'associació sol·licita implicació institucional i ajudes econòmiques

L'Associació Independent de Galeries d'Art de Balears (AIGAB), formada per un total de 12 membres de Mallorca i Eivissa, va reclamar ahir un major suport econòmic per part de les institucions insulars. Així ho va manifestar el seu president i portaveu, Joan Oliver «Maneu», que va voler remarcar així mateix «el suport total» de l'associació que representa envers la Fira Art Cologne, que el mes de setembre tindrà lloc a Palma.

«Voldria que la mateixa ajuda que s'ha donat a la Fira Art Cologne es donàs també a un altre tipus de fires, com ara Jam Art, en la part proporcional», demanà Oliver, que va destacar que en els darrers sis o set anys «les ajudes no han arribat al volum econòmic amb el qual comptarà una sola fira». Per posar-ne un exemple, «Maneu» digué que amb les ajudes que han obtingut en els darrers temps, quan una galeria mallorquina acudeix a fires internacionals a països com ara Corea, Hong Kong , Miami o Chicago, «amb prou feines es paguen entre el 8 i el 10 per cent dels costs bàsics». En altres comunitats, remarcà el portaveu d'AIGAB, com ara Andalusia, les institucions financen el cent per cent dels costs que sortir a fora suposa.Tot i aquestes demandes, l'AIGAB va posar de manifest el seu «suport total a qualsevol tipus d'iniciativa que fomenti l'interès del públic per l'art». «Maneu» es va queixar també que les institucions s'oblidaren d'un «detall elemental» com hauria estat «la comunicació» a l'associació que representa de la «intenció de fer la fira, a fi que les galeries poguessin tenir opció de participar-hi, malgrat que els seus projectes després no haguessin estat escollits».

Segons «Maneu», encara que «el col·leccionisme balear ha passat a un estadi més avançat, les dimensions i el nivell del mercat no són suficients per tenir relacions fluides amb l'exterior». Aquí, va dir, «les galeries tenen contractes amb artistes que no van més enllà de la supervivència», de manera que amb major suport econòmic i també moral, per part de les institucions, els galeristes podrien, segons el seu parer, «plantejar-se estratègies a llarg termini» que permetessin als galeristes i, per tant, també als artistes tenir una major repercussió en fires internacionals. Pel que fa a la Nit de l'Art, el portaveu de l'AIGAB avançà la predisposició de totes les galeries de cooperar amb la iniciativa conjunta de fer una gran festa de l'art.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.