muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

El mercadet de Nadal torna a la seva parada de la plaça d'Espanya

Els venedors es mostren temerosos davant la crisi econòmica i l'euro


El mercadet ambulant de Nadal s'ha traslladat -de nou- a la plaça d'Espanya, el seu emplaçament original, excepte l'any passat, que va haver d'instal·lar-se a la vorera del parc de la Mar a causa de les obres que afectaven la cèntrica plaça de Palma.

Precisament, encara que continua sent el mateix, la remodelació ha variat la fisonomia del mercadet, que està més disseminat pel fet que disposa de major espai. Això no obstant, la nova distribució és el que menys preocupa els propietaris de les distintes parades, «ja que enguany, amb els canvis que ha sofert la plaça, és de prova», diu una venedora que s'estima més no donar el seu nom.

El que realment els té atemorits són la crisi i l'euro. Almanco així es desprèn de les declaracions de Mercedes Rodríguez, vicepresidenta dels venedors de Pimem i propietària de la parada Can Benet, i Joana Maria Noguera, presidenta dels venedors de Pimem: «A un alemany, per exemple, li és el mateix canviar un marc i que li donin 84 pessetes que funcionar amb euros, que escampen menys. D'altra banda, hi ha certa por de gastar». Ambdues asseguren que els preus no han variat en relació amb els de l'any passat, i que d'arrodoniments «res de res», assenyalen mostrant els que figuren a cada un dels productes que venen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.