algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Es Trenc-Salobrar, declarat Parc Natural Marítim-Terrestre

El Parlament ha aprovat aquest dimarts en sessió plenària el projecte de llei de declaració del Parc Natural Marítim-Terrestre d'es Trenc-Salobrar de Campos, que s'ha votat article per article i la ratificació ha estat ovacionada pels diputats de PSIB, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca i Podem.

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha assegurat que amb la declaració del Parc Natural d'es Trenc-Salobrar «es farà justícia» en un «dia històric» en què es dóna compliment «a una reivindicació de 40 anys de lluita ecologista». En aquest sentit, Vidal ha explicat que es tracta «de la darrera gran lluita». «A partir d'avui es Trenc serà Parc Natural i m'emociona perquè no pensava mai que ho podria dir», ha dit.

Així mateix, Vidal ha volgut agrair l'esforç a totes aquelles persones, entitats i institucions que han col·laborat per poder dur a terme la declaració del Parc Natural. «Avui toca tancar una etapa de reivindicació, una nova etapa de conservació de l'espai. Tanquem la porta a l'especulació i la vam obrir a una panorama plena de reptes», ha sentenciat el conseller.

Per la seva banda, el coportaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, ha assegurat que tant ell com el seu grup estan «ben orgullosos pel llegat que representen iniciatives com aquesta». Aquesta mateixa idea ha estat traslladada per les diputades del PSIB i de MÉS per Menorca, Conxa Obrador i Patrícia Font, respectivament, els que l'han catalogada d'«una bona notícia».

APARCAMENT I PLA DE RECURSOS

Des de Podem, el diputat David Martínez ha assegurat que malgrat estar contents pel fet que es declari Parc Natural, no poden estar satisfets del tot en haver presentat el PSIB, MÉS per Menorca, MÉS per Mallorca i Gent per Formentera un paquet d'esmenes per permetre la presència d'un aparcament a l'interior de l'espai. En aquest sentit, Martínez ha insistit en demanar que «no permetin un pàrquing que creiem que és il·legal i immoral i que es troba en una dunes i un espai d'elevat grau de protecció».

Així mateix, el diputat d'El PI Josep Melià ha manifestat la seva sensació que l'aprovació respon a un interès polític i ha criticat que no s'inclogui una avaluació mediambiental de l'aparcament.

La diputada de Ciudadanos a les Balears Olga Ballester ha assegurat que es tracta d'un projecte que no contempla un pla de gestió amb mesures de protecció. «Ens ha portat un projecte de llei buit d'utilitat», ha lamentat.

En la mateixa línia, des del PP, la diputada Antònia Perelló ha criticat que la normativa «s'hagi començat per la teulada» en no haver-se elaborat prèviament un pla de recursos naturals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Marga B., fa mes de 6 anys

Es Trenc-Salobrar de Campos

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente