algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
20°

Convoquen una manifestació a Palma per respondre a «la brutalitat de l'Estat»

La Coordinadora d'Entitats per la Democràcia ha organitzat per aquest dissabte, 11 de novembre, una manifestació cívica i pacífica per a reclamar la llibertat dels presos polítics, denunciar les accions de l'Estat i reclamar democràcia: «la brutalitat de l'Estat ha de tenir resposta».

Els organitzadors han fet una crida perquè els manifestants portin un llaç groc, símbol de suport a la llibertat dels presos polítics.

La manifestació començarà a les 17 hores a la plaça d'Espanya de Palma.

Els Comitès de Defensa de la República de Mallorca s'han sumat a la iniciativa i també han convocat la ciutadania a acudir a la manifestació d'aquest dissabte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Mac de torrent, fa mes de 6 anys

Brutalitat de l'estat ????
Aquesta manifestacio sera un exit, perque es govern te moltes ganes de alliberar a aquesta gent.

Valoració:0menosmas
Per Vergonya, fa mes de 6 anys

Valldria més que no contestassim als gonelles. Tanmateix tot el que diuen son mentides, quan no és que directament passen a insultar. A aquest digital passa el que no passa enlloc més.

Valoració:3menosmas
Per Allà contra la dictadura, fa mes de 6 anys

que es preparin per el 31 desembre,
ho petarem.

Valoració:3menosmas
Per marbosch, fa mes de 6 anys

@manoletín
Però si tu ets un iadaptat que no has après la llengua que aquí parlam com pots donar lliçons... clar que tampoc cantes la lletra del teu himne, ah! clar, que el varen fer sense lletra, devia ser per alguna cosa...

Valoració:7menosmas
Per manoletin, fa mes de 6 anys

Sabias palabras Tomeu, yo incluso diría que no es necesario ni que se vayan, a mi me da lo mismo si pintan sus mapas y renombran regiones a su gusto mientras permitan a los que no comparten esas ideas el seguir llamando a cada región como ellos consideran. Si dejásemos de imponernos las ideas los unos a los otros seguro nos iría mejor: que te sientes catalán de Mallorca, perfecto pero no lo impongas a los demás... Que quieres aprender catalán de Barcelona (estándar) perfecto, pero deja a quien quera aprender las modalidades insulares que lo haga. Todos contentos!

Valoració:0menosmas
Per Joan Josep Llull, fa mes de 6 anys

"[...]l'ideal fóra adoptar, no ja la forma "Catalunya Gran", sinó senzillament Catalunya, per designar les nostres terres. Ara bé: aquesta aspiració ha d'ajornar-se sine die. Podem preparar les condicions materials i morals perquè, un dia sigui ja factible. I és per això que en certs moments caldria recomanar una cautela esmolada en l'ús de la paraula "Catalunya". Hauríem de fer els majors esforços per reservar-li en el futur aquella amplitud integral. És per aquesta raó que convé emprar sistemàticament la denominació "el Principat"[...] Al cap i a la fi, en tot aquest problema del restabliment d'una terminologia col·lectiva apropiada, la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes ha de ser guanyada a força de reiterar les fórmules escollides i procedents, i a força d'acostumar-nos i acostumar els altres a utilitzar-les d'una manera metòdica. No ens hem pas d'enganyar: es tracta d'una qüestió de rutines. Contra la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble, hem de crear-ne una altra que resumeixi la nostra voluntat de reintegració. [...]"

Joan Fuster, "Qüestió de noms" (1962)

Ara ja és factible, el futur ja és aquí. Tots quants tenim voluntat de reintegració ja hem superat "la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble" i, gràcies a tots aquells qui ens han preparat "les condicions materials i morals" perquè ho sigui, de factible, ens hem acostumat a utilitzar metòdicament el corònim Catalunya amb l'amplitud integral que li correspon, això és, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer. També, empram sistemàticament la denominació "el Principat" per referir-nos a les quatre províncies de la Comunitat autònoma espanyola, dita "Catalunya" per la legalitat estatal ocupant i per tots quants no han aconseguit, encara, "la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes".

Valoració:6menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 6 anys

--«Mallorca, sense perdre cap característica de la seva fesomia pròpia, no és altra cosa que una illa catalana, digui el que digui tot el filisteisme vuitcentista. Com a tal forma part de la Catalunya integral, participant amb ella de la unitat de raça, de la unitat de llengua i de la unitat de cultura, la qual ha enriquit molt sovint amb aportacions de gran vàlua. Cal desfer l’equívoc que Mallorca és una regió d’Espanya distinta de Catalunya, i desvirtuar el regionalisme o el mallorquinisme com a conceptes mancats totalment de sentit». La Nostra Terra (1930)


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

--Fragment de la "Resposta dels mallorquins" als nostres compatriotes del Principat (10-6-1936)


“Amb la nostra resposta volem fer la triple afirmació d'unitat de sang, de llengua i de cultura; afirmació de fidelitat a una pàtria natural que és la terra on es parla la mateixa llengua. Afirmació que adrecem a la Catalunya de tots els catalans i de tots els temps, que s'estén del Rosselló a València, la del rei En Jaume I i de Ramon Llull. I així responem a la crida que ens és feta, disposats a col·laborar en tots aquells projectes encaminats a consagrar la nostra germanor essencial i la nostra comuna esperança”.

--«Catalans conscients, oïu-me: les Mallorques són catalanes. Per amor a la veritat, per deler de justícia, per la fretura d’alliberació que havem, ens cal reintegrar, incorporar al llinatge de Catalunya, les Balears, les illes volgudes, que no són ni poden ésser colònies ni possessió d’altres pobles, car són la pròpia substància, la pròpia sang, de la Catalunya malaurada, de la Catalunya triomfadora. (…) És, doncs, Catalunya una nacionalitat; serà una nació, un Estat. Ara bé, la nacionalitat catalana no es limita al Principat de Catalunya; s’estén, a més, per les terres del Rosselló, Cerdanya i Conflent; per les encontrades de la Ribagorça i el Pallars; per les muntanyes lliures d’Andorra; pels vergers de la València i per les blaves i assolellades illes Balears».Pere Oliver i Domenge (1916)


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

-«¿Som catalans els mallorquins? Qui el negarà, aqueix fet, en no ser un ignorant presumit? Sols una ignorància supina explica que hi hagi pogut haver un periòdic que tractàs de posar en ridícul això dels catalans de Mallorca. El malanat autor hauria fet molt bé d’estudiar una mica lo que s’atreví a ridiculitzar. (…) La nostra nacionalitat és la catalana." Antoni Maria Alcover (1909)


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

--Paraules de l'escriptor de Consell Joan Guasp en un fragment del parlament que va fer a la nit de les revistes en català (Barcelona, març 2013) i reproduïdes a la pàg. 20 del núm. 232 de la revista "El Mirall" (maig-juny 2013):

"[...] nosaltres, des de les Illes, pensem en la Nació com una unió dels mal anomenats Països Catalans. Això de Països Catalans i de Catalunya, expressat com s'entén ara, no és del tot exacte. Hem de parlar només de Catalunya, però no com el Principat tot sol, sinó que formem Catalunya el Principat, [...], les Illes i el País Valencià. I altres petits territoris [...]. Jo que sóc de la zona del Raiguer, al centre de Mallorca, sóc tan català com els que han nascut a les comarques del País Valencià, la comarca d'Osona o de l'Empordà o qualsevol altra. Tant com un senyor nascut a Sant Just Desvern o a les rondes de Sant Antoni o de Sant Pere. [...]"

Valoració:7menosmas
Per Guiem, fa mes de 6 anys

S'altre dia entrevistaren en Joan Tarda i li demanaren si era antmonarquic, republicá i independentista , va contestar que sí completement, llavors li duigué vosté fa feina en es parlament de Madrid i haguent'ho proclamat alla , voste es lliure , no está empresonat per ses seves ideas, i si pensam en sa CUP es pitjor i tampoc n'hi cap de empresonat
Ergo, es que hi ha a sa garjola no es per ideas es per altri

Valoració:-3menosmas
Per Vergonya, fa mes de 6 anys

Visquen els Països Catalans. Cap a la Meseta, tots els gonelles i forasters inadaptats, que son la xylella de la nostra societat.

Valoració:8menosmas
Per Tomeu de Palma, fa mes de 6 anys

Una manifestació certament necessària. Vivim dins una societat manipul·lada, a la que tant des del Principat com a Balears es destinen doblers publics per a predicar una falsa "unitat" dels pobles de parla catalana baix un paràigo inexistent de "paisos catalans" com a entitat política. Jo vull manifestarme per dir BASTA. No manipuleu més, deixau-ho estar. Qui vulgui pertanya al Principat que hi vagi. Qui no, deixau-nos en pau. Gràcies.

Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente