algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Arriba la nova edició del Tot Inclòs amb algunes novetats

Aquest pròxim divendres 30 de juny es presentarà la quarta edició del monogràfic Tot Inclòs. Danys i conseqüències del turisme a les nostres Illes. Enguany la presentació del monogràfic s'inclou dins el marc del curs Economia i Ecologia Política del Turisme que s'està duent a terme a Palma. La presentació tendrà lloc al Centre Social Flassaders de Palma a partir de les 18:00h.

Cal recordar que ara fa quatre anys que el Tot Inclòs sorgí del treball militant de l'àmbit llibertari mallorquí amb la intenció de ser un dels cruis que escardàs el sòlid pacte de silenci entorn el turisme. I ara, han denunciat, la massificació a la qual hem arribat després de continus records turístics ja està provocant que el debat entorn del nostre model econòmic, basat en el monocultiu turístic, estigui ja molt present al carrer, a la premsa i al debat polític. Per això, consideren que des dels moviments socials i des del carrer s'ha d'intensificar la «lluita contra la mercantilització de la totalitat del nostre territori, l'increment exponencial de la petjada ecològica i l'augment de les desigualtats socials, causes totes de l'aposta de les elits polítiques i econòmiques per fer de l'illa un lloc privilegiat per a l'explotació, l'especulació i la inversió en l'àmbit internacional»

En aquest sentit, han lamentat que «la rapidesa amb la qual actua el capital» ha trastocat «el teixit social i urbà de Palma, i amenaça en fer-ho a tota l'illa» (l'exemple d'Eivissa és simptomàtic). Per tant, que assemblees veïnals com Ciutat per qui l'habita, no per qui la visita (sorgida després de les jornades que el setembre de l'any passat organitzà el col·lectiu editor d'aquest monogràfic), s'hagin consolidades i suposin el primer focus de resistència organitzada, demostren que la «benvolença ingènua dels qui habitam l'illa s'ha acabat».


Edició d'un documental
Enguany, a més han anunciat que s'iniciarà una campanya de microfinanciació per tal d'aconseguir recursos econòmics per a la realització d'un documental. Així, juntament amb la presentació del Tot Inclòs en paper, també hi haurà una petita exposició del projecte del documental, així com la visualització del teaser promocional. «Una empresa ambiciosa, amb ànsies de fer arribar arreu la crítica al turisme».

Traducció d'articles
Per acabar, expliquen que la crítica a la turistització de tot està covant a molts altres territoris que estan patint les mateixes problemàtiques, i no només dins la península Ibèrica. Igualment, han informat que aquests darrers mesos han rebut traduccions d'articles dels diversos números de Tot Inclòs en altres llengües. Si estu interessats a traduir algun article en qualsevol altra llengua, pots posart-te en contacte a totinclos@subvertising.org.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nito, fa mes de 6 anys

Per favor, no pinteu les parets. Aquest fet s'identifica, tant si voleu com no, amb la idea que propugnau. Si pintau les parets, deixau de ser civilitzats i esdeveniu purs caps de fava.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente