nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

La remodelació del Govern força canvis a quatre regidories de Cort

20918
Esperanza Crespí serà la nova tinent de batle.

El tsunami polític que visqué la setmana passada el Consolat de Mar tingué ahir una rèplica a l’Ajuntament de Palma. I malgrat que hagi estat de menor intensitat, el batle Mateu Isern també ha aprofitat per remodelar el seu equip de govern.

El ball de cadires començà per la substitució de Sandra Fernández (ara consellera de Benestar Social) per Ana Ferriol. Ferriol ja és regidora i fins ara s’ha encarregat d’Educació.

En la mateixa jugada, el fins ara regidor d’Infraestructures, Sebastià Sansó, passarà a encapçalar l’àrea d’Educació. Tot d’una que se’n conegué el nomenament, s’especulà sobre la formació de Sansó en l’àmbit educatiu (a causa de la flagrant mancança de coneixements de la nova consellera Joana Maria Camps). Fonts de batlia, però, replicaren immediatament que Sansó és psicòleg i ha estat docent en el passat.

Sansó, de l’ala rodriguista del Partit Popular de Palma, guanya pes amb el canvi. I és que malgrat que Ana Ferriol sigui la regidora delegada dels Serveis Socials, Sansó passa a ser nomenat tinent de batle d’una macroregidoria, en la qual oficialment també s’inclou Benestar Social.   
Així mateix, el forat que deixa Sansó a Infraestructures serà omplert pel fins ara regidor de Medi Ambient, Andreu Garau. A diferència dels altres moviments, Garau no es mou de regidoria, sinó que queda a la que ja hi és i assumeix, a més a més, les competències d’Infraestructures.

Finalment, la regidora de Comerç i Joventut, Esperança Crespí, també ‘guanya’ una àrea menor a les seves competències: Participació Ciutadana.

Segons el batle Isern, la remodelació de l’Ajuntament arriba forçada per la partida de Fernández. “No tenia previst fer cap canvi, perquè estic content de com van les coses”, digué Isern. Ara bé, alabà el salt endavant de Fernández i fins i tot vaticinà que no serà la primera a partir a cotes més elevades de poder. “Això demostra que en l’actual equip de govern hi ha un gran planter, si el PP continua governant en els propers anys”, defensà el batle.

A més a més, Isern no es mostrà molest pel robatori d’una de les seves regidores, almanco aparentment. “Al contrari, té una part molt positiva. I és que Sandra facilitarà moltíssim la comunicació entre Cort i el Govern”. O sigui, el telèfon vermell que faci de pont entre les dues administracions.

Això no obstant, el fet que Sandra Fernández mantingui l’acta de regidora suscità diverses crítiques, perquè l’acumulació de càrrecs va en contra del propi discurs d’Isern entorn de “les noves maneres de fer política”. El batle, però, llançà pilotes fora i arribà a manifestar que li agradaria tenir “sempre” un regidor sense cartera que els divendres segués al Consell de Govern.

Acumulació de càrrecs

Quan se li demanà per la mala imatge que pot donar a la ciutadania aquesta acumulació de càrrecs (regidora i consellera), Isern replicà que “la qüestió no és ‘un polític, un càrrec’, sinó ‘un polític, un salari”. I garantí que la nova consellera deixarà de cobrar el  sou com a electa de Palma.

En canvi, sí que mantindrà l’acta municipal i compareixerà a Cort mensualment per votar en el ple, sempre que la seva agenda com a membre del Govern balear li ho permeti.

La jugada, però, va ser criticada per la portaveu dels socialistes, Aina Calvo, qui va defensar que “la remodelació no respon a la necessitat de donar un nou impuls als serveis socials, sinó que solament es pot entendre en funció d’equilibris interns” del PP mateix de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Vergonya!, fa mes de 10 anys

I ara aquesta senyoreta començarà a prestar atenció als Plens? O seguirà, com fins ara, jugant amb el mòbil tota l'estona?

Valoració:9menosmas
Per ianekin, fa mes de 10 anys

I en què deu consistir tenir "la presidència del Palau de Congressos"?

Valoració:11menosmas
Per Miquel Àngel Llonovoy, fa mes de 10 anys

La meva més sincera enhorabona per al fotògraf d'aquesta imatge. El mostrador escollit no podia ser més adient, una autèntica joia!

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente