algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Activistes antitaurins es concentren per una «Mallorca sense sang ni tortura»

Són les 11.00 hores d'aquest dissabte 24 de juliol, quan, a poc a poc, comencen a concentrar-se els activistes antitaurins a la plaça de Cort de Palma, contra el retorn de les corregudes de toros a Mallorca.

Han estat convocats per col·lectius animalistes: AnimaNaturalis i CAS Internacional. La gran majoria dels assistents s'havien inscrit prèviament i han acudit vestits de negre, tal com demanaven des de l'organització. Per unificar encara més la protesta, s'han repartit màscares negres entre els assistents, menys dels registrats a la inscripció. Prop d'una cinquantena d'activistes han format part de l'acció duita a terme. Després d'escoltar les instruccions i la informació del desenvolupament de l'acció. Aquesta consistia en formar-hi una piràmide amb els assistents en la plaça, d'esquenes a la façana de l'Ajuntament de Palma. Els participants han hagut de deixar abans les seves pertinences personals a un costat, baix la supervisió d'un voluntari. A continuació, membres d'AnimaNaturalis han anat col·locant la gent, amb la forma d'una piràmide, i distribuint cartells a cada participant per subjectar-ho al davant. Just a les 12.00 hores ha començat l'acció de protesta.

Tant al principi com al final d'aquesta, la coordinadora d'AnimaNaturalis a Balears, Arantxa Laguna, ha llegit el manifest, i entre una lectura i l'altra, tots els activistes que formaven la piràmide humana han clamat distintes consignes com: «Mallorca antitaurina», «La tortura no és art ni és cultura», «Tauromàquia abolició». El manifest llegit deia que «són prop de dos anys sense tauromàquia a les Illes, però que al tornar aquesta, el pròxim divendres 30 de juliol a Inca, és hora de sortir a protestar i seguir lluitant per l'abolició d'aquesta barbàrie. També, que volen una Mallorca sense sang ni tortura. A més de facilitar dades del Ministeri de Cultura i les pobres dades d'assistència, que demostren que la tauromàquia no representa al conjunt de la població espanyola. No obstant això, les institucions continuen mantenint aquests esdeveniments macabres amb diners públics i invertint molt per al rescat de la tauromàquia, malgrat les cent noranta mil firmes recollides per a evitar-ho».

L'acció ha durat mitja hora, i no l'hora sencera per mor de la calor que feia. S'ha acabat recordant la protesta prevista per divendres 30 de juliol, davant la plaça de toros d'Inca, a les 18.00 hores.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per guillem, fa mes de 2 anys

De que punyetes serveix l'autonomia política dels governs i els parlaments autonòmics, si ni tant sols poden legislar sobre normes cíviques de respecte cap els animals dins les seves respectives comunitats autònomes ?
Mentre el poder judicial espanyol es mantingui per sobre de les institucions que representen la ciutadania, la política i la democràcia i decideixi sobre quines son les qüestions i les proposicions de lleis que es poden presentar per debatre i aprovar ò no en els parlaments autonòmics, el millor que poden fer les Comunitats Autonòmiques per defensar la democràcia, es fugir d’Espanya.

Valoració:8menosmas
Per I tant, fa mes de 2 anys

Vergonya (que presuntamente no tienes).
De todo lo que expone un tal coherencia, yo no como ni loco. Tú si que comes. Y bastantes cosas más, iguales o parecidas. Basta ver como están las carnicerías.

Valoració:0menosmas
Per VERGONYA!, fa mes de 2 anys

Es veu que el coherent ho accepta tot. Si fos per ell encara el circ romà amb lleons destrossant persones als espectacles.

Valoració:1menosmas
Per coherencia, fa mes de 2 anys

De sopar: Arros brut. Costellas de porc. Frit amb sang. I ronyons de bou.

Valoració:-2menosmas
Per Balearium, fa mes de 2 anys

Estos lobbys son como un pequeño ejercito adoctrinado.

Valoració:-4menosmas
Per =, fa mes de 2 anys

El Feixisme ñol és sinònim de Toros. Sang és dictadura.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente