algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
16°

Parla amb un empleat d'una benzinera i un altre client l'escridassa: «no entiendo como le hablas en catalán si él te está hablando en castellano. Es de muy mala educación!»

L'usuari de Twitter 'Cè.Mca' va denunciar, aquest dilluns, a través de la xarxa: «Avui he patit una agressió per xerrar en català a una benzinera de s’Arenal a Palma. Un client m’ha recriminat que no xerrés en castellà al dependent. A tot això a ell li era igual i callat. Odien tot allò que té a veure amb la nostra llengua, ja n’hi ha prou d’agressions! Ni un pas enrere!»

Aquest dimarts dBalears s'ha posat en contacte amb 'Cè.Mca' i ha recollit el seu testimoni: «Jo era a una benzinera de s'Arenal, per qüestions de feina i mantenia una conversa amb l'empleat de l'establiment, ell xerrava en castellà i jo en català» aleshores un individu d'una quarantena d'anys, corpulent i amb el cabell molt curt, es va immiscir en la conversa i de manera intrusiva va dir en castellà: «no entenc com li parles en català si ell t'està parlant en castellà. És de molt mala educació!» i encara va afegir, dirigint-se a l'empleat de l'establiment: «tens el dret constitucional de que te parlin en castellà».

'Cè.Mca' va comminar l'intrús a no ficar-se en les converses dels altres, a la qual cosa, l'individu va respondre de manera agressiva i amb insults.

Cal recordar que no existeix cap 'dret constitucional' que obligui cap ciutadà a dirigir-se a un altre en castellà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Joan, fa mes de 2 anys

No olviden que hay mucha gente que es bilingües, bien pensado, en el fondo todos hablamos las dos lenguas cuando nos conviene, quien dice lo contrario ,miente.

Valoració:-3menosmas
Per dic, fa mes de 2 anys

maleducat el client que escridassa al empleat quan la cosa no anava amb ell.

Valoració:7menosmas
Per Caspalandia, fa mes de 2 anys

Que passa, garrulo, no ho entens?. Ido jo entenc els dos. Si tu només n' entens un, és el teu problema.

Valoració:7menosmas
Per Catalunya Insular, fa mes de 2 anys

Hem de capgirar aquesta situació de manera urgent. Els mal educats són ells i ho hem de dir sense embuts. Que ens parlin català o que se'n vagin a pastar fang (per dir-ho educadament).

Valoració:16menosmas
Per A: no heu fara, fa mes de 2 anys

Em fa gràcia que sempre escriguis que "dbalears€ dóna el "peñazo" i no et perdis cap del seus articles, deus ser masoquista.
Salut

Valoració:7menosmas
Per EN MAJÚSCULES, PERQUE HO VEGIN BÉ, fa mes de 2 anys

MALEDUCAT ÉS EL QUE EMIGRA A UNA ALTRA TERRA, PERÒ QUE NO VOL APRENDRE A PARLAR LA LLENGUA QUE PARLEN ELS NATURALS D'AQUESTA TERRA, QUE A MÉS, ÉS LA QUE ELS DÓNA DE MENJAR.
I A TOTS ELS FORASTERS QUE DIUEN QUE ELS MALLORQUINS SOM TANCATS, ELS VULL DIR QUE MÉS TANCATS SON ELLS, QIE HAN VINGUT AQUI PER VIURE MILLOR, PERÒ QUE NO VOLEN APRENDRE A PARLAR COM NOLTROS NI INTEGRAR-SE EN LA NOSTRA SOCIETAT.
AIXÒ SI QUE ÉS SER MALEDUCAT I TANCAT!

Valoració:28menosmas
Per Arruix, fa mes de 2 anys

@no ho farà : no cal anar a cercar ningú per sebre que, com tu mateix, són uns maleducats i no van molt bé del terrat. El que passa és que no t' aguantes ni a tu mateix, i segur que quan t' afeites el matí li pegues hòsties al mirall, de lo lletg que ets.

Valoració:15menosmas
Per tradicionarius mediterrani, fa mes de 2 anys

A ses Balears es català sempre i en tot moment. És nostro destí i obligació.



No cambiam sa nostra llengo per res.

Valoració:15menosmas
Per Fanoi, fa mes de 2 anys

Emigra cap aquí una gentussa tan curta i tan inculta, que no s'en ha assebentat de que aqui quan van imposar per la força de les armes el Castellà, ja feia cinc-cents anys que se parlava en Català. Ni tampoc sap, aquesta gentussa inculta i analfabeta, que ara el Català és una llengua tan oficial com el Castellà i que és la llengua materna de la gent d'aqui i per tant, la primera llengua.
És que no poden ser més ignorants, més maleducats i amb menys sensibilitat, aquests immigrants peninsulars i estrangers que ha vingut aquí a fer destrossa.

Valoració:28menosmas
Per z, fa mes de 2 anys

Qui diu que xerrar es mallorquí a Mallorca es falta d'educació ??
Es capellans i ses monges.



Encara ha gent que pense això.

Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente