nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Terraferida 'desmunta' Airbnb: la multinacional ofereix 78.543 places a Mallorca

El col·lectiu de defensa de la terra, Terraferida, ha fet públiques, aquest dissabte, les dades d'Airbnb a Mallorca. La multinacional ofereix 11.271 allotjaments que sumen 78.543 places. Cap dels allotjaments declara tenir llicència.

Terraferida ha tengut accés als arxius del portal InsideAirbnb (una entitat sense ànim de lucre que captura les dades de les ofertes que genera Airbnb) per a l'illa de Mallorca. Mitjançant programari d'anàlisi de 'big data', ha extret les dades més significatives sobre el volum, tipologia dels habitatges, adreça, noms dels llogaters, etc. També han extret les dades de geolocalització de cada allotjament i amb elles s'han generat uns mapes interactius que permeten visualitzar la seva distribució sobre el territori i la seva tipologia. Els mapes es poden consultar al web de l'entitat.

Segons han explicat els portaveus de Terraferida, Jaume Adrover i Xim Valdivielso, «les dades estan actualitzades a 6 de gener de 2016. Mancaria per tant, veure les dades del darrer any, superiors en volum a les disponibles en l'actualitat». El resultat d'aquesta investigació dóna xifres de gran magnitud: Airbnb ofereix 11.271 allotjaments amb capacitat per 60.323 places, ampliables en 18.220, que fan un total de 78.543 places. En total, les estades a aquests allotjaments, haurien sumat 550.283 estades l'any 2015. Una de les dades més sorprenents d'aquesta recerca, ha estat comprovar que cap dels 11.271 allotjaments declara tenir llicència turística. Les cases aïllades i apartaments sumen el gruix de l'oferta, amb 9.689. Les cases amb habitacions privades per turistes són 1.556. L'oferta de Bed&Breakfast representa tan sols un 2%.

Terraferida ha anunciat que lliurarà aquestes dades i els mapes interactius a la Conselleria de Turisme. Davant la magnitud d'aquest fenomen i les seves conseqüències, Terraferida «sol·licita al Govern que lluiti contra el lloguer turístic fraudulent, que tregui aviat una nova regulació que obligui als portals d'internet a exposar la llicencia». I també que «renunciï a legalitzar el lloguer turístic als habitatges plurifamiliars mitjançant la nova Llei d’Estades Turístiques, a la que ja vàrem presentar al·legacions».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Unaperaqui, fa mes de 7 anys

S'ha de poder llogar com per tot el món lliure. A la fi els beneficis del turisme és democratitzen i tothom que vulgui en pot recollir un trosset. I el tipus de turista que ve aixi és precisament el que volem: gasta aquí, li agrada la natura, vol veure l'autenticitat i no un parc temàtic, és respectuós... És més un viatger. Crec que si hem de començar a buidar de turistes convé començar per un altra tipus de turista, com ara el que només destrossa i no gasta gens aquí, el del tot inclòs. O el que només vol venir a un parc temàtic. Crec que ens estam equivocant rebutjant el viatger de l'estil AIRBNB, que deixa beneficis a molts de sectors.

Valoració:5menosmas
Per PlusUltra, fa mes de 7 anys

Pero quien alquila las casas, los extraterrestres o los mallorquines?

Valoració:-3menosmas
Per Molt fort, fa mes de 7 anys

Bona feina, l'administració queda retratada.

I els altres portals sumats, tot acollonant.

Monocultiu x4, ingressos fàcils, no tributació i el territori morint.

Valoració:4menosmas
Per Venvinguts a Hongkomajorca:, fa mes de 7 anys

Venvinguts a Hongkomajorca, l'indret que els nostres estimats polítics ens han transformat allò que fa anys era Mallorca. Campi qui pugui.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente