algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Balears, la «colònia espoliada» sense esperances d'un règim especial

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca s'oposa rotundament a continuar «pidolant almoina» a Madrid en forma d'un règim especial. Segons l’organització, «fa més de vint anys que demanam aquesta condició i mai no ens ho concediran».

L’Assemblea convida a fer memòria i recorda que durant el setembre de 2012 el Govern espanyol va negar un pacte fiscal al president de Catalunya, Artur Mas, tot i la pressió creixent de l'opció independentista. Per tant, l’ASM creu evident que qualsevol intent en aquesta línia per part del Govern de les Illes Balears està condemnat al fracàs.

Com a conseqüència, l'anunci d'una nova petició de REB és interpretat per l’Assemblea com una «fugida endavant, per no dir un acte de covardia, que té com a conseqüència l'augment del deute públic autonòmic, la continuïtat de les retallades, el deteriorament dels serveis i l'empobriment de la població».

L’entitat sobiranista afegeix que el motiu d’aquesta situació és molt senzill: «l'Estat necessita els nostres doblers per mantenir les regions subsidiades, com Andalusia i Extremadura, i amb els que els sobra, acontentar els acòlits de les Castelles i Galícia. Fet això ja no queda un cèntim a la caixa»
A més, l’ASM preveu que l’Estat espanyol deixarà d'ésser viable econòmicament sense l'aportació del Principat de Catalunya. Com a resultat l’Assemblea veu previsible «que augmenti l'espoliació de balears i valencians fins al punt que el drenatge de recursos sigui insostenible».

Des de l’organització s’hi suma una altra «enganyifa», la que fa referència al «somni» del concert econòmic. «Amb un concert econòmic, encara més impossible d'aconseguir que un pacte fiscal, continuaríem aportant exactament el mateix que amb el sistema comú i tot dependria de la quota que es negociés amb l'Estat. Un sistema que, a més a més, és criticat i discutit per la Comissió de la Unió Europea».

Com a conclusió final, des de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca es reclama al Govern de les Illes Balears que reconegui la condició de «colònia espoliada» de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per IB3 en català!, fa mes de 8 anys

20-3-2016, 1h 36': una altra sèrie en foraster a IB3

Valoració:0menosmas
Per Es suis, fa mes de 8 anys

En Salvatore ara mos conta d'avon ve... llastima que encara no s'ha enterat d'avon es.
A molts de paisos, es fer d'haver-hi nascut no dona dret a ser nacional d'alla on has nascut. Ho has de demostrar provant que coneixes sa llengo, s'historia, costums, i cultura local.
Salvatore, a tu t'han contat s'historia de la Espanya, una grande y libre, i te l'has creguda. I no en saps res de sa historia local, ni de com son de diferents es camins recorreguts per sa cultura de sa terra alla on ets nat i es de sa terra avon es teus progenitors son nats. Me pareix molt be que triis com vols pensar, ara despres no te posis etiquetes equivocades. Ets tan espanyol com es teus pares, probablement perque tambe ets tan murcia com ells, culturalment xerrant.
I probablement part de culpa sigui des mallorquins des teu entorn que per "respecte" (com deim aqui) giraren sa llengo quan xerraven amb es teus pares, i ves a sebre si amb tu tambe.
Coincideix que, ara mateix, Murcia i Mallorca son dins es mateix pais, por derecho de conquista. Pero no oblidis que ja fa un segle que nous paisos surten com a bolets, i que tots ells surten de nacions que havien estat posades juntes tambe por derecho de conquista. Pensa-ho be, perque s'excusa que ara tens de seguir dins es teu gheto i que no se noti porque "esto es Espanya" pot ser que se t'acabi aviat. Tu i molts com tu, extrangers que no saben que ho son, haureu de treurer-vos sa careta. Ben segur que sereu benvenguts, sempre que volgueu integrar-vos !.

Valoració:1menosmas
Per IB3 en català!, fa mes de 8 anys

19-3-2016, 2h 26': sèrie en foraster a IB3

Valoració:0menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 8 anys

Paraules de l'escriptor de Consell Joan Guasp en un fragment del parlament que va fer a la nit de les revistes en català (Barcelona, març 2013) i reproduïdes a la pàg. 20 del núm. 232 de la revista "El Mirall" (maig-juny 2013):

"[...] nosaltres, des de les Illes, pensem en la Nació com una unió dels mal anomenats Països Catalans. Això de Països Catalans i de Catalunya, expressat com s'entén ara, no és del tot exacte. Hem de parlar només de Catalunya, però no com el Principat tot sol, sinó que formem Catalunya el Principat, [...], les Illes i el País Valencià. I altres petits territoris [...]. Jo que sóc de la zona del Raiguer, al centre de Mallorca, sóc tan català com els que han nascut a les comarques del País Valencià, la comarca d'Osona o de l'Empordà o qualsevol altra. Tant com un senyor nascut a Sant Just Desvern o a les rondes de Sant Antoni o de Sant Pere. [...]"

Valoració:2menosmas
Per Mallorquí no renegat, fa mes de 8 anys

Balears, valencians, aragonesos, i murcians, sempre agermanats contra es pancatalanisme feixista

Valoració:-3menosmas
Per Salvador, fa mes de 8 anys

Sr. "Castella..." : No soy murciano, soy mallorquín. Mis padres sí lo eran, ya que nacieron ambos en Lorca.Los dos fallecieron ya hace muchos años. De todos modos, tengo muy claro que,por encima de todo, soy español, en pie de igualdad con mis paisanos mallorquines, murcianos, castellanos,andaluces, canarios, etc, y,por supuesto con los catalanes.Ya escribí aquí que con un hijo catalán,otro mallorquín y mi esposa madrileña, voy bien servido. No se enfaden mucho conmigo.

Valoració:0menosmas
Per Boicot a IB3 bilingüe i gonella!, fa mes de 8 anys

17-3-2016, 16h 41': una altra pel·lícula en foraster a IB3 (més colonialisme espanyol)

Valoració:4menosmas
Per NOENSABEU, fa mes de 8 anys

Per aquest pixapiscines, un renegat és un que s´ha negat dos pics, pel que quan l socorrista el veu arribar a la piscina, se posa de molt mal humor.

Valoració:2menosmas
Per Mallorquí no renegat, fa mes de 8 anys

Arruix colonialisme pancatalanista de sa nostra terra!

Sempre mallorquins! Mai catalufos!

Valoració:-4menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Els murcians son els millors dels "forasters". La majoria de murcians que van venir aquí a treballar i a viure, s´adaptaren i ja fa molts d´anys que també son mallorquins. No fa molt estant jo a Barcelona, parlava amb un barceloní que me deia que Múrcia se podia mantenir tota sola i que si arribava a fer-se una confederació d´estats mediterranis i catalans, s´els podria proposar a ells formar part coma estat confederat. Lliurement i sense cap presió, és clar.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente