algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

'La gàbia mediàtica espanyola', un vídeo per a denunciar l'entramat dels mitjans

També podeu visualitzar el vídeo directament a Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=b9VdQn1PeMk | Dret a decidir Illes Balears (Youtube)

El col·lectiu Dret a Decidir Illes Balears, que fa un any ja va publicar els vídeos titulats 'El preu de ser espanyols' i 'Història d'un espoli-Illes Balears, ha publicat aquest dimecres, 11 de març, un nou vídeo-denúncia titulat 'La Gàbia Mediàtica Espanyola'.

'La Gàbia Mediàtica Espanyola' sosté que l'aparent "pluralitat dels mitjans de comunicació espanyols amaga, en realitat, tot un entramat que exerceix sobre els ciutadans de les Illes Balears un efecte de gàbia".

Aquest efecte gàbia fa, segons el documental, que el receptor dels missatges sigui víctima d'un aïllament que no el permet de percebre aquelles informacions "contràries als interessos dels grans mitjans de comunicació espanyols, finançats tots ells per les mateixes corporacions".

Segons els promotors de vídeo-denúncia, "aquest vídeo és una proposta per reflexionar-hi i alliberar-nos de la gàbia mediàtica espanyola".

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per unaperaqui, fa mes de 9 anys

Ui! No, i te la coa de palla aquell! Es veu que he encertat de ple!

Valoració:1menosmas
Per arg, fa mes de 9 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:4menosmas
Per mallorquí, fa mes de 9 anys

i amb tu tenim un bon exemplar de feixista pancatalanista, polakina

Valoració:-5menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 9 anys

I mirau, aquí mateix en tenim exemplars que es comporten com afectats d'aquesta gàbia mediàtica: mirau aquest oriol fent apologia del partit espanyol Podemos, o el tal Andreu, ficant pesta contra els catalans (o sigui, noltros mateixos) com si fóssin part de l'enemic. I llavors els de sempre (el pastilleta dels marejos, el "mallorquin-en-castellà" etc etc...). Tot part del mateix joc de la gàbia.

Valoració:4menosmas
Per Paulov, fa mes de 9 anys

Esta frase está en castellano.

Valoració:0menosmas
Per Biodramina, fa mes de 9 anys

100% de acuerdo con el video.
Por qué no tomarán nota y ejemplo de medios absolutamente objetivos, imparciales, fidedignos y plurales como éste diario, por ejemplo?.

Valoració:0menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui actuar com si el català fos inútil i innecessari en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són una burla cap a la llengua castellana ni tampoc cap als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (13-3-2015), continuen menyspreant el català i entre els quals hi ha aquells qui l'anomenen -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar una expressió equivalent per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:20menosmas
Per mallorquin, fa mes de 9 anys

Lo raro es que los nacionalistas sean tan ridículamente minoritarios en Baleares....

Valoració:0menosmas
Per Antelm, fa mes de 9 anys

Un video que clarifica les armes de destruccio masiva pscologicas de la clase extractiva de Madrid.

Valoració:27menosmas
Per Andreu, fa mes de 9 anys

Comparteixo bona part del que exposa aquest video, pero la crítica no es completa. On estàn els medis catalans? O ens volen fer creure que són independents i que no hi ha el gran capital (molt de vegades també "de la terra") al darrera? Aquesta manca fa que el video tengui una vessant un punt maniquea.

Valoració:-21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente