nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

El jutge condemna el càmping a una sanció de 510.778 euros

Els Verds-Esquerra valora de manera positiva aquesta sentència

A.BASSA. Artà.

El Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Palma ha condemnat a una sanció urbanística de 510.778 euros UPA SA, empresa propietària del càmping de la Colònia de Sant Pere, per obres realitzades sense llicència. En concret es refereix a la construcció de 88 bungalous prefabricats de formigó. D'aquesta manera, estima parcialment el recurs de l'empresa contra l'acord de la Comissió Insular d'Ordenació de Territori del Consell, adoptat el dia 27 de juny del 2005, que imposava una multa de 703.430 euros.

El jutge entén que s'han executat sense llicència i que les obres de construcció dels bungalous no són legalitzables i que és aplicable l'article 45 de la Llei de disciplina urbanística, però també entén que la sanció imposada no es correspon amb el valor de les obres realitzades. Per això, el jutge modifica la sanció imposada el principi i la fixa en 510.778 euros.

Els Verds-Esquerra d'Artà donà a conèixer ahir aquesta sentència recent i valoraren de manera molt positiva l'errada del Jutjat alhora que destacaren la bona feina duita a terme pels serveis jurídics del Departament de Territori del Consell.El portaveu d'Els Verds-Esquerra, Guillem Caldentey, lamentà «la passivitat dels diferents equips de govern respecte a les infraccions urbanístiques comeses per part de la propietat d'aquesta instal·lació turística».

La formació ecosocialista ha anunciat que «instarem el Consell de Mallorca a reinvertir els doblers recaptats a la mateixa zona on es produí la infracció urbanística. Es tracta d'una zona de gran valor paisagístic i ecològic, ben propera als Canons i a diferents jaciments arqueològics que pateix problemes com l'estacionament no autoritzat». Afegeixen que «són necessàries actuacions com limitar l'accés de vehicles no autoritzats i la creació d'espais d'aparcament per a la gent que hi arriba en cotxe i que hi vol passejar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.