algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

El Consell commemora els 40 anys de la bandera oficial de Mallorca

El Consell de Mallorca commemora, aquest dissabte, 27 d'abril, el 40è aniversari de l'aprovació de la bandera oficial de Mallorca. L'acte institucional, que es durà a terme a la plaça de Sant Marc de Sineu, recordarà l'acord del ple del 2 de gener de 1984 pel qual es va aprovar la bandera de l'illa.

Concretament, l'acord establia que, d'acord amb el que es disposa en el punt 2 de l'article quart de l'Estatut d'Autonomia per a les Illes Balears, «cada illa podrà tenir la seva bandera i els símbols distintius propis, per acord del Consell Insular respectiu». D'aquesta manera, fa quaranta anys es va establir que la bandera de l'illa de Mallorca seria «la concedida pel Rei Sanç al Regne de Mallorca, en document de 1312, i assumida tradicionalment pels mallorquins com ensenya pròpia». La descripció de la bandera va ser la següent: «Un castell brodat en blanc o argent sobre un fons morat, a la part més immediata a l'asta, i quatre barres vermelles sobre fons groc».

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, presidirà l'acte institucional que es durà a terme aquest dissabte, 27 d'abril, a les 12 hores, i comptarà amb una actuació musical i amb la hissada de la bandera de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 11 dies
Si l'ensenya de l'illa de Mallorca és la concedida pel Rei Sanç al Regne de Mallorca, en document de 1312, i assumida tradicionalment pels mallorquins com a ensenya, aleshores ja té 712 anys.
En tot cas son quaranta anys de l'aprovació "oficial" en època contemporània després de l'ocàs del franquisme i encara de l'ocupació borbònica del 1715.

Pens que una altra cosa és la "bandera" de la "comunitat" autònoma (respecte de Madrid) amb el castell en una altra posició.
També hi ha el cas del País València on la bandera "provincial" de la província de València (la de les quatre barres amb una franja blava) la varen fer de la "comunitat". Alhora la bandera "provincial" de Castelló de la Plana és la de les quatre barres amb una "franja" verda i la de la província d'Alacant la de les quatre barres amb una "franja" de color morat.
Les províncies les varen crear mitjançant un llei el 1833.
Valoració:12menosmas
Per Bandarra, fa 11 dies
Està molt bé recordar que només té 40 anys...
Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente