algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
20°

Els operaris inicien la retirada de materials perillosos de Can Valero

Els treballs duraran fins dimecres i els residus aniran a la Península

L'Ajuntament de Palma inicià ahir les tasques de recollida de les prop de deu tones d'uralita i amiant que encara es troben als passatges particulars que separen les naus industrials del polígon de Can Valero i que es desprengueren com a conseqüència de la tempesta del passat 4 d'octubre.Els empresaris alertaren el consistori de la perillositat que aquestes restes estassin dins el polígon, ja que l'amiant és un material contaminant. Cort, responent a la petició dels industrials i del Govern balear i davant la impossibilitat que els propietaris de les naus poguessin retirar-les, ja que les assegurances no ho cobreixen, inicià ahir aquesta operació. Els treballs de retirada d'aquestes materials duraran unes 30 hores i es perllongaran fins dimecres. Les deu tones d'amiant que es preveuen recollir se sumaran a les quinze que es van acabar de retirar de la via pública el passat dia 9.

L'Ajuntament destaca que aquestes restes són materials perillosos, barrejats amb altres runes.A fi de treure perillositat a aquesta tasca, els operaris polvoritzen amb un material que evita la volatilitat de l'amiant abans de recollir els sacs degudament precintats. Per la seva banda, la Policia Local ha organitzat un dispositiu per mantenir el perímetre de seguretat reglamentari i controlar el trànsit.

Els residus perillosos procedents d'aquesta recollida es traslladaran després a una planta de tractament especialitzada de la Península, ja que a Mallorca no n'hi ha cap.En un comunicat, l'Ajuntament assenyala que l'empresa contractada per realitzar aquests treballs «disposa de tots els requisits legals i autoritzacions necessàries de la Conselleria de Medi Ambient per tractar i gestionar materials d'aquest tipus».

El coordinador de l'operatiu municipal que s'ha fet càrrec dels danys que va provocar la tempesta, Paco Donate, recorda als particulars afectats a Can Valero que contractin qualsevol de les empreses especialitzades que hi ha a les Illes en la recollida segura de residus perillosos i que «en cap cas» no facin ells mateixos aquesta operació.L'amiant és ara un material prohibit en la construcció, que es considera cancerigen. Per això, la substitució de les cobertes de les naus afectades per la tempesta s'haurà de fer, sense que es pugui tornar a emprar, amb materials alternatius.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.