algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Els barris veïns al Rafal Vell volen que es faci un IES públic a la zona

Els escolars han d'estudiar a altres centres allunyats de ca seva

Els veïns dels barris del Rafal Nou, Rafal Vell, Son Gibert, El Vivero reclamen que es construeixi un institut d'ensenyança secundària públic a la zona per cobrir les necessitats existents. Segons detallen els afectats, la zona on viu una població de 20.000 persones no disposa de cap institut públic i els únics centres són concertats, Sant Josep Obrer i Sant Pere. El president de l'associació de veïns d'El Vivero, Jesús Cantó, explica que aquesta és una reclamació que ja han exposat a la Conselleria d'Educació. Entre les solucions davant la manca d'espais educatius, Cantó proposa que «abans que s'edifiquin tots els solars que hi ha aferrats al barri del Rafal Nou, la zona de Son Güells Nou, es podria destinar una reserva de sòl pel nou institut».

Amb l'entrada del nou Govern tant municipal com autonòmic, els veïns de la zona reemprendran les negociacions, tot d'una hagin celebrat una nova reunió per tractar la problemàtica. En aquest sentit, el president de l'associació de veïns del Rafal Vell, Jordi Sastre, criticà que «fa quatre anys que estam demanant que es destini un solar per aquest nou ús, però les negociacions no han anat a bon port i ara esperam que el nou Govern municipal tingui una millor predisposició per dur endavant aquest projecte».

Davant aquesta situació, els estudiants de les barriades de la zona no tenen altre solució que «estudiar als centres concertats de Sant Josep Obrer o Sant Pere, però això no és suficient», diu Sastre. «L'altre solució que els queda és partir a estudiar a altres instituts allunyats del seu lloc de residència com poden ser el de Son Ferriol o Son Cladera», afirmà Sastre.

I és que segons comenta, el vicepresident de l'associació del Rafal Nou, Germán Terrón, l'institut de Son Gotleu, que és el més pròxim a aquestes barriades, està saturat. Els afectats estan preocupats ja que la població ha crescut molt i aquest fet no ha anat acompanyat d'una millora dels serveis.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.