algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Les forces del pacte es reuniran per tractar la polèmica sobre IB3

Antich demana un «marge de confiança» per als nous responsables

La comissió de seguiment del pacte de governabilitat entre el PSIB, el Bloc i UM es reunirà per tractar la polèmica sorgida entorn de la direcció d'IB3, que ha tingut com a principal conseqüència que la direcció adjunta que ha d'ocupar una persona proposada pels socialistes "la primera candidata, la periodista Margalida Solivellas, hi ha renunciat" encara estigui vacant. L'esmentada comissió de seguiment és l'òrgan que s'acordà entre les forces integrants del pacte de centreesquerra per tal de tractar aquelles qüestions en les quals hi pugui haver discrepàncies sobre la gestió de govern de les diferents institucions, alhora que serveix per controlar l'execució del programa signat entre elles.

Tant els socialistes com el Bloc es troben en desacord per la gestió que ha començat a aplicar el nou director general de l'ens públic, Antoni Martorell "proposat per UM i elegit pel Parlament", i consideren que no ha existit prou consens, principalment a l'hora d'escollir el nou equip directiu de la cadena.

No obstant això, es pretén negociar una sortida tranquil·la a les diferències per aquesta qüestió i, sobretot, deixar clar quin ha de ser el funcionament de la direcció a partir d'ara perquè no es torni a repetir aquesta situació. D'aquesta manera es manifestà ahir el president del Govern, el socialista Francesc Antich, qui demanà un «marge de confiança» i «un poc de tranquil·litat» per als nous responsables d'IB3, perquè han heretat una situació «molt complexa». A més d'això, sol·licità més temps abans de fer valoracions «perquè encara no han estat triades totes les persones que s'han d'encarregar de la nova gestió».

Antich insistí que a la radiotelevisió autonòmica es viu ara «un temps transitori» i un «període intermedi» amb l'objectiu d'aconseguir un «resultat final» que aporti a IB3 «més pluralitat, més mesura en la gestió econòmica i un millor servei per als ciutadans». Un procés sobre el qual posà com a exemple el que ha viscut Radiotelevisió Espanyola. Va ser el president qui confirmà que la comissió de seguiment del pacte serà la responsable de tractar les diferències entorn de la nova direcció, encara que emmarcà tota la situació en la normalitat perquè en el procés de transformació que s'ha iniciat a IB3 «hi haurà entrebancs».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.