muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

L'oposició demana la promoció del Call dins el catàleg de Turespaña

Tots els partits de l'oposició de Cort varen demanar ahir que el govern municipal faci les gestions oportunes perquè el call de Palma no quedi fora del catàleg de barris jueus que pròximament publicarà Turespaña, l'ens del Govern central encarregat de la promoció turística fora de l'Estat. En el catàleg just s'han inclòs les ciutats de la Xarxa de Jueries: Oviedo, Girona, Tortosa, Ribadavia, Hervàs, Segòvia, Càceres, Toledo, Còrdova i Tudela.

Per Santi Morey, regidor dels Socialistes de Palma-PSIB, «com a palmesà no em sembla bé que l'Ajuntament hagi perdut aquesta oportunitat de promoure el call. L'Ajuntament ha de promocionar totes les zones turístiques per igual. Si hi ha una actuació concreta a nivell estatal, Cort ha de posar recursos perquè el nom de Palma vagi unit al de la resta de calls. A més, serviria perquè els palmesans tinguem present el mestissatge de Ciutat».

Per Biel Barceló, portaveu dels nacionalistes del PSM-ENE, «em sembla molt malament que Cort no hagi inclòs el call dins aquesta xarxa que serà promocionada. Estam davant un patrimoni històric impressionant, molt desconegut. Hauria estat importantíssim fer-ho. Hauria estat una molt bona idea des del punt de vista turístic i cultural. Plantejarem aquest tema a la comissió de cultura».

Des d'EU-EV, el seu regidor, Jordi López, va assenyalar que el govern municipal «moltes vegades es queixa que és discriminat pel Govern balear i el que ha de fer és presentar projectes concrets com incloure el call de Palma dins aquesta xarxa i que podria ser complementaris al passeig de l'Artesania o a la promoció dels patis. Per tant, el govern municipal s'ha de queixar menys i presentar més propostes».

Finalment, des d'Unió Mallorquina (UM), el seu portaveu, Ferran Trujillo, va assegurar que «tenim els nostres dubtes de la manera que Turespaña actua. Sempre ens quedam al marge de les seves promocions. Jo encoratjaria el govern municipal a fer les gestions oportunes perquè Turespaña inclogui el call de Palma dins el catàleg i exigirem més efectivitat. Plantejarem el tema a través d'una pregunta escrita sol·licitant que les gestions es facin al més ràpid possible perquè passam pena que Turespaña no ens hi pugui incloure».

Cort just es planteja fer les gestions per incloure el call dins la Xarxa de Jueries a partir del 2003.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.