muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Un 35% dels alumnes balears ha suspès la selectivitat de setembre

La branca de ciències socials es consolida com la favorita dels joves

Les proves de selectivitat han rebutjat aquest mes de setembre un 35 per cent dels aspirants a cursar estudis superiors, tres punts menys que el curs abans, en què just un 62 per cent de l'alumnat superà les temudes proves d'accés. En total s'han presentat a aquestes proves 979 alumnes dels 997 matriculats que accedien pels estudis reglats de la LOGSE; en el cas del COU residual, dels 51 alumnes que s'hi matricularen n'han aprovat 23 i dos no es presentaren als exàmens.

L'opció preferida entre els estudiants de batxillerat ha estat novament la de ciències socials, amb 373 alumnes dels quals han aprovat 233 (un 62'47 per cent). Més fàcil ho semblen haver tingut els alumnes que han optat per les humanitats, amb una taxa d'aprovats del 72'27 per cent sobre els 119 adolescents que han escollit aquesta via d'accés a la Universitat; igualment, els 212 alumnes que escolliren les ciències de la salut emergents obtingueren una taxa d'aprovats del 67'45 per cent.

Dels 71 alumnes d'arts n'aprovaren els exàmens 45, un 63'38 per cent del total. Com ja és habitual, fou la branca cientificotècnica la que pitjors resultats ha donat entre els seus estudiants: just un 54'63 pr cent dels 227 alumnes que escolliren aquesta via d'accés superaren les proves. La referència real d'èxit a les proves de selectivitat és encara, emperò, la del mes de juny. Enguany s'hi matricularen més de 2.500 alumnes, dels quals un 86 per cent aprovà els exàmens per la via LOGSE i un 44 per cent per l'antic COU, en un dels anys més «durs» que es recorden.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.