nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Els hotelers de Can Picafort asseguren que l'ocupació ha baixat un 20 per cent

El descens ja es notà el mes d'abril, després d'una temporada d'hivern dolenta

84102
Els hotels situats a primera línia de la Platja de Can Picafort tenen menys turistes que abans. | P.P.A.
R.MOROTE. Sta. Margalida.
Les xifres d'ocupació hotelera a Can Picafort han disminuït considerablement respecte a les dels dos anys anteriors. Segons la presidenta de l'Associació Hotelera, Sebastiana Moranta, es trobarien un 20 per cent per davall, fet que suposa al voltant de 12.000 places que agrupa la dita associació. El mes de maig ha estat especialment fluix, amb una ocupació de només el 74 per cent, i el juny s'ha arribat pràcticament al 80 per cent. Aquest descens ja es va detectar des de l'abril, després d'una temporada d'hivern ja dolenta.

Sebastiana Moranta assenyala diversos elements com a causes de la baixada d'afluència de visitants a Can Picafort com ara l'Eurocopa de futbol, l'Exposició Universal de Hannover, el bon temps i les elevades temperatures registrades a Europa i la mala premsa de la qual és objecte Mallorca al mercat europeu.

Indica, la presidenta, que aquesta mala premsa afecta primordialment el mercat alemany però creu que aviat també afectarà l'anglès, arran d'un programa de televisió sensacionalista que s'està acabant de realitzar sobre l'Illa i que es dedica a cercar problemes on segurament no n'hi ha o són menors del que pretén reflectir.

Cada any, a finals de juny i principis de juliol, es produeix una baixada d'ocupació però encara es mantenen les esperances de poder omplir els hotels la resta de juliol i l'agost a preu normal, si bé ja s'han hagut de fer algunes ofertes. Possiblement la baixada de turisme estranger es pugui compensar amb el mercat espanyol, però aquest té tendència a concentrar-se a la badia de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.