nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Una permuta de terrenys evita que s'edifiquin quatre xalets a cala Fornells

L'Ajuntament aprovarà avui el conveni amb la família propietària

L'Ajuntament de Calvià aprovarà en la sessió plenària que se celebra avui un conveni urbanístic que evitarà noves edificacions en primera línia de cala Fornells. Això serà possible, segons explicaren ahir el tinent de batle de Calvià, Manel Suárez, i la responsable d'Urbanisme, Neus Pacheco, mitjançant la permuta d'un solar municipal que està situat en segona línia de Nova Santa Ponça per una parcel·la privada de quatre mil metres quadrats on es podien construir quatre xalets.

El ple aprovarà avui l'intercanvi entre l'Ajuntament i la família Rossinyol, que és la propietària del solar de cala Fornells. Aquest espai fins ara de titularitat privada es convertirà en una zona verda pública, mentre que al solar de Nova Santa Ponça es podran construir aparcaments.

El conveni amb la família Rossinyol també contempla la cessió gratuïta per part d'aquesta de 32.000 metres quadrats de zona verda que estaven prevists en un anterior Pla General d'Ordenació Urbana com una part d'una urbanització.

Suárez i Pachecho feren saber ahir als mitjans de comunicació la satisfacció de l'equip de govern per haver aconseguit un acord que impedirà la construcció d'altres quatre habitatges en primera línia a cala Fornells. El municipi de Calvià és un dels que suporten major pressió urbanística. Per això, iniciatives com la que s'aprovarà avui sempre representen una passa molt important en la preservació del territori.

Aquest no és el primer acord de característiques similars que subscriu l'Ajuntament que presideix la socialista Margarita Nájera. Mesos enrere, amb un conveni semblant, recuperà per al patrimoni públic un solar de primera línia ubicat davant les illes Malgrat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.