algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 9.02°
18°

Reis d'Orient que parlen en castellà a nins mallorquins

Han arribat a la redacció de Diari de Balears diverses queixes i informacions de pares residents a diversos pobles de Mallorca, indignats pel fet que a la Colcada a la qual han duit els seus fills, els Mags d'Orient s'han dirigit als infants exclusivament en castellà.

De fet, la poca cura d'alguns ajuntaments en aquest aspecte ha provocat situacions gairebé surrealistes, com el d'algun Rei o patge que han fet les seves intervencions en un macarrònic castellà amb accent mallorquí...

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Normal, fa dervers d'un any
La desatenció del governants illencs a la normalització lingüística del català provoca i cada dia fan més corrents aquestes situacions.
Valoració:2menosmas
Per Mallorquín, fa dervers d'un any
Jajajaj, si es que te tienes que reír con estos ultranacionalistas catalanes…
Qué vidas más tristes tienen estos pobres amargados
Valoració:-1menosmas
Per @Fiu Fiu, fa dervers d'un any
Cas semblant al ñordo que vol que el considerem Mallorquín, però que de mallorquí no en té res, emigrat com és de qualca part de ñordistán, feixista, ignorant i manipulador.
Valoració:1menosmas
Per Quico Romeu, fa dervers d'un any
Benvolgut Fiu Fiu.
De tothom és sabut que els reis d'Orient venen de països on la llengua és la castellana. D'aquesta falsa afirmació, sembla que n'estàs convençut, però no: a l'Orient es parlen centenars de llengües, potser un miler, i cap, cap no és el castellà.
I és que el vostre castellanocentrisme us perd. Xinès es refereix a la persona que parla xinès, com àrab es refereix a la persona que parla àrab. Així és francès o anglès qui parla les respectives llengües.
Com castellà és qui parla castellà, i català qui parla català. Per mallorquí ens referim a qui parla la variant dialectal oriental del català.
Per això ens voleu anomenar espanyols, als catalans, o mallorquins, o valencians, o menorquins. Perquè sabeu que no ens podeu dir que som castellans, oi?
A cadascú lo seu.
Valoració:11menosmas
Per Fiu Fiu, fa dervers d'un any
Se supone que vienen de Oriente, no son mallorquines
Valoració:-10menosmas
Per elventdel nord, fa dervers d'un any
supós que els duran carbó als mateixos reis, o als ajuntaments que tan poca cura tenen a l'hora de contractar. aquestes coses no s'haurien de tolerar.
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente