algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Nous Drets Humans

Els drets humans són aquelles llibertats, facultats, institucions o reivindicacions bàsiques que corresponen a tota persona pel simple fet de la seva condició humana, perquè pugui gaudir d'una vida digna. Aquests drets són inherents a totes les persones independentment de quina sigui la situació legal o jurídica del país o regió que habita i de factors com l'estatus, l'ètnia, la nacionalitat o qualsevol altra circumstància de l'individu en qüestió.

El 10 de desembre de 1948, l'Assemblea General de les Nacions Unides, reunida a París, aprovà i proclamà la Declaració Universal dels Drets Humans.

La Declaració Universal dels Drets Humans va néixer davant les terribles conseqüències de la Segona Guerra Mundial amb el compromís dels Estats de protegir cada persona i construir una comunitat d'iguals en drets i llibertats.

Més de setanta anys després de l'aprovació d'aquella Declaració i amb la Humanitat encara en xoc per l'impacte a gairebé tot el Planeta de la pandèmia del coronavirus covid-19, és el moment de posar a l'agenda política mundial la necessitat de reforçar i complementar la Declaració del 1948 amb el reconeixement de nous drets per a cada una de les persones que habita el nostre Planeta.

És indiscutible que el Món ha canviat molt des de l'aprovació de la Declaració, i sembla evident que els avenços tecnològics assolits en aquestes més de set dècades, i les mancances que s'han posat de manifest amb més cruesa que mai durant la pandèmia, fan recomanable definir i garantir nous Drets Humans.

La pandèmia ha escampat molt de patiment arreu del Planeta i ha servit de prova d'estrès per als sistemes sanitaris, polítics i econòmics de tots els països i ha deixat al descobert, més que mai, les mancances d'aquests sistemes.

L'any 2007 es va aprovar, la Declaració Universal dels Drets Humans Emergents (DUDHE), que podria ser, juntament amb moltes altres aportacions provinents de les institucions, però també de les ONG, una bon esborrany per l'elaboració d'una nova Declaració que reforci i complementi la de 1948 i garanteixi, si més no teòricament, la integritat física i moral de totes les persones del Món.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.