algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

No parleu d’#euromerda

Com que es tracta d'assimilar l'afirmació desafortunada dels necis gurus econòmics, feim-la nostra: els mallorquins hem estat reciclant per damunt de les nostres necessitats, i per això Tirme, empresa privada nascuda a l'empara d'un contracte públic irresoluble, ha de menester ara més teca per fer anar el forn. En la versió espanyola dels Germans Marx a l'Oest, Grouxo crida, pletòric, aquell antològic "¡traed madera! ¡Más madera!" que per aquestes contrades ha esdevingut profètic. Sols que allò que li duien era fusta -element combustible bàsic, a falta de carbó-, i a Tirme li duen un compost inodor, insípid i, per descomptat, innocu perquè la planta no deixi de treballar i la crisi, ai las, la miri des del vèrtex geodèsic de la gran muntanya que hem vist créixer per devers Son Reus. Que, per cert, ha estat sempre inodora per als veïns de la rodalia i aviat serà un bonic punt de trobada per pujar a veure la neu -així no haurem de recórrer les antiquades i insegures carreteres de la serra de Tramuntana.

Hi ha llars que davant de la necessitat expressada per l'Empresa ja han deixat de separar, però això no escamarà els grans gestors privats -amb un assegurat roí públic, mai més ben dit-, que en detectar deixadesa per part dels aborígens brindaran amb allò que tenguin més a mà i obriran una altra via incineradora, com ja han fet alguna altra vegada. Tot això ho hem de dir des del respecte més absolut a la versió oficial, i ben segurs que el rum-rum de les xarxes socials no s'abocarà als mitjans, atesa la dimensió de l'empresa i els socis, sempre en números verds. Teniu per segur també que, en cas d'alternança política, la història es repetirà, ja que la incineració de residus és, precisament, una de les traïcions fundacionals dels pactes contranatura tant al Consell com al Govern. Les esquerres no han gosat mai tirar res enrere. Així que ja podeu avesar-vos a respirar aquest fum sa que emanarà a partir d'ara la planta de l'empresa líder en gestió de residus i que esdevindrà, de ben segur, visita obligada per al molt sensibilitzat turisme d'espardenya, sempre, és clar, que evitem dir-li #euromerda.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per rodolfo di Zio, fa mes de 11 anys

Per què s'emporten la llenya dels incendis de Eivissa i la que extreuen de Menorca a Itàlia?
Si els hi falta combustible, per que no la cremen aquí?
Si la #euromerda es tan inoqua, per que Itàlia paga per cremar-la a Mallorca al Mateix temps que compra Biomassa Menorquina?
http://ultimahora.es/menorca/noticia/noticias/local/central-italiana-compra-exceso-pino-matorral-roca-para-generar-electricidad.html

Valoració:9menosmas
Per ALM, fa mes de 11 anys

Ho he dit i torn a dir-ho: això serà el negoci de na Peixfrit. Al final hi perderem diners i salut, i prestigi, i ens crearem una mala imatge de cara al turisme. I als hotelers i tour operadors, no els importa gens això?

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente