algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
19°

Els partits polítics podran demanar dades sobre opinions polítiques a Internet

La nova Llei orgànica de protecció de dades que permet als partits polítics demanar dades personals d'opinions polítiques per a les seves activitats electorals entrarà en vigor aquest divendres, després de la seva publicació al BOE.

Així es recull en el nou article '58 bis' que estableix que «la recopilació de dades personals relatives a les opinions polítiques de les persones que duguin a terme els partits polítics en el marc de les seves activitats electorals es trobarà emparada en l'interès públic únicament quan s'ofereixin garanties adequades».

A més, el nou article indica que «els partits polítics, coalicions i agrupacions electorals podran utilitzar dades personals obtengudes en pàgines web i altres fonts d'accés públic per a la realització d'activitats polítiques durant el període electoral».

Aquest precepte va generar polèmica entre partits polítics i organitzacions socials que varen avisar que s'obre la porta al disseny per part de les formacions polítiques de perfils polítics dels ciutadans a través de les afirmacions abocades en les diferents xarxes socials. De fet, Podemos va anunciar que recorreria la norma al Tribunal Constitucional.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Molt malament, fa mes de 5 anys

Posen als ciutadans en una vertadera situació de perill.

Valoració:0menosmas
Per Quin desastre, fa mes de 5 anys

Un cop mortal a la llibertat d' expresio. Qui, a Espanya vol que el seu nom figuri a llistes en mans de feixistes, o militars franquistes, per exemple?

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente