algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

El Govern estudiarà la creació d'un centre d'entrenament per illa

La finançament de l'esport estatal continua enlaire, després que el ple del Parlament rebutjàs que l'Executiu es comprometi a trobar, en el termini d'un any, un mètode per aconseguir doblers

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat estudiar la viabilitat per a la creació d'un centre d'entrenament per a trotons a cada illa, a més d'iniciar les gestions necessàries amb el Govern Central per tal que les corregudes de trotons tinguin el mateix tractament publicitari i financer que les curses de galop a l'àmbit estatal. El parlamentari popular i batle de Manacor, Toni Pastor, presentà ahir una proposta no de llei davant el ple del Parlament composta per cinc punts, dos dels quals varen ser aprovats, un després que els populars aceptassin les modificacions introduïdes pel grup socialista.

La sessió plenària acordà l'estudi de la viabilitat per crear un centre d'entrenament de trotons a cada una de les illes abans que acabi aquesta legislatura. Aquest estudi de viabilitat es farà d'acord amb els corresponents consells insulars, ja que, com recordà el parlamentari socialista per Eivissa Josep Maria Costa, no totes les illes tenen el mateix interès de tenir un centre d'aquest tipus. Pastor presentà aquesta proposta com una alternativa més a l'oferta turística complementària de les Illes, perquè aquests centres permetrien que criadors d'altres països, sobretot de latituds més septentrionals, poguessin portar els exemplars durant la temporada hivernal.
A més d'aquesta iniciativa, també es va aprovar que el Govern iniciï les gestions necessàries amb el Govern Central per tal que les corregudes de trotons tinguin el mateix tractament publicitari i financer que les de galop a l'àmbit estatal, una vella reivindicació de la Federació de Trot de les Illes Balears.

Descontentament

El president de la Federació de Trot, Francesc Parera, manifestà el descontentament pel resultat de la votació al Parlament, a la qual va assistir, sobretot per no haver aprovat la proposta de trobar una manera de finançament estable per al trot en el termini d'un any. "No té sentit que un partit que mitjançant el Consell inverteix 4 o 5 milions d'euros en el trot després no vulgui cercar una solució a l'aportació des del Govern perquè ho proposi una altra formació, o que UM voti en contra quan sempre ha dit que defensa el trot. Les solucions són a l'abast, però els diferents interessos polítics semblen estar per sobre".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.