cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

El més gran homenatge per a Carme Guardia

Munar inaugurà ahir la piscina de Sant Ferran, que durà el nom de la mítica nedadora mallorquina

El Consell de Mallorca, amb la iniciativa de crear el Museu de l'Esport, ha recuperat bona part de la memòria col·lectiva de la nostra societat. Ahir, la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, inaugurà oficialment la piscina del poliesportiu de Sant Ferran amb el nom de Carme Guardia, la primera dona mallorquina que guanyà un Campionat d'Espanya.

Es tractava de retre un públic homenatge a Carme Guardia, una nedadora mallorquina que fou un símbol per a la societat del seu temps. L'acte comptà també amb la presència de Mateu Sedano, responsable d'Esports del Consell de Mallorca; Joan Comas, director d'Esports del Consell; i Miquel Vidal, director del Museu de l'Esport de Mallorca.

La inauguració del pavelló fou aprofitada també perquè significats nedadors de distintes èpoques fessin donació al Museu de l'Esport de diversos objectes.

Ahir, fou el torn de Joan Enric Escalas, rècord absolut d'Espanya de 400 metres lliures entre els anys 1983 i 1988 i participant als Jocs Olímpics de Los Angeles 84; Antònia Real, pluricampiona d'Espanya i primera dona mallorquina olímpica a Montreal 1976, ostentà el rècord d'Espanya en 400 i 800 metres lliures l'any 76; Pilar Mañes, campiona d'Espanya d'hivern de 400 i 800 metres lliures l'any 1981 i campiona d'Espanya d'estiu en 200, 400 i 800 lliures al mateix any; Federico Planas, campió d'Espanya de 1.500 metres lliures l'any 1984; Silvia Ortas, campiona d'Espanya de salts de trampolí d'un a tres metres (1983 i 1988) i campiona d'Espanya en salts de plataforma de 10 metres (1984, 1987 i 1988); Julià Llinàs, campió d'Espanya en salts de plataforma de 10 metres l'any 1984 i campió del món l'any 1984 de salt de gran altura (30 metres); Juan Diego Gil ostenta distints rècords nacionals de natació per a cecs, rècords europeus i rècords mundials, a més d'una medalla de plata en els Jocs Paralímpics de Barcelona 92; Xavi Torres, campió d'Espanya en 61 ocasions en natació paralímpica, campió d'Europa, campió del món i medalla d'or als Jocs Paralímpics.

La inauguració de la piscina fou aprofitada per fer distintes exhibicions. Així, es varen fer algunes proves de natació, a més d'una exhibició de natació sincronitzada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.