algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Hamilton aprofita el regal de la FIA

Alonso, desposseït de la pole, acabà quart després de sortir des de la sisena posició

74600

El britànic Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) no va desaprofitar la polèmica pole position aconseguida a la matinada del disssabte, després de la sanció de la FIA, i es va adjudicar ahir de manera contundent la victòria en el Gran Premi d'Hongria, onzena prova del Mundial de Fórmula 1, després de liderar la prova durant les 70 voltes al circuit magiar, en el qual el finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari) va ser segon i l'alemany Nick Heidfeld (BMW Sauber) va ser tercer. El pilot asturuià Fernando Alonso (McLaren-Mercedes) només va poder remuntar dues posicions al final de la carrera, després de sortir sisè, a causa del càstig de la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA), perquè suposadament en la classificació de dissabte va bloquejar la sortida a la pista de Hamilton, la qual cosa va impedir al britànic defensar la seva pole provisional.

La d'ahir va ser una carrera complicada per a l'asturià, que va perdre una posició més a la sortida, encara que després va poder remuntar, va continuar durant la competició amb complicacions al monoplaça, tot i que mai no va deixar de lluitar pel podi amb Heidfeld, que va defensar amb tot el seu lloc d'honor. Amb aquesta victòria, tercera en la temporada, Hamilton continua com a líder del Mundial i va aconseguir ampliar el seu avantatge sobre Alonso a set punts, mentre que en el Mundial de Constructors, McLaren no va sumar a causa del càstig de la FIA per l'incident de dissabte. Alonso es va quedar sense podi després de la seva victòria en el passat Gran Premi de la Gran Bretanya i ja és la quarta ocasió en aquesta temporada que no acaba dins dels llocs d'honor.

Hamilton va liderar sense problemes les primeres 50 voltes del circuit, però sempre va tenir aferrat el finlandès Raikkonen, que va deixar veure la seva estratègia a una sola aturada en usar pneumàtics tous per aconseguir-ho, encara que al final va parar dues vegades. El britànic va començar amb problemes als pneumàtics davanters quan faltaven 13 voltes per al final, la qual cosa va aprofitar el finlandès de Ferrari per pressionar-lo, mentre que en aquesta mateixa volta Alonso no cessava en el seu intent per avançar llocs i va aconseguir passar Robert Kúbica (BMW Sauber) per col·locar-se quart i amb l'esperança viva de lluitar pel pòdium. Llavors, Heidfeld va donar mostres de nerviosisme, quan Alonso es va col·locar darrere, amb la ferma intenció de depassar-lo. L'alemany va titubejar, però va aconseguir mantenir l'actitud per quedar-se amb el tercer lloc, per darrere de Hamilton i Raikkonen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.