algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Deu propostes culturals per gaudir del millor cap de setmana

124186

1.Diada de Mallorca

La prèvia s’enceta amb el concert d’Andreu Valor el proper dijous 29 a Artà, amb xocolatada i sonada dels Xeremiers d’Artà, i amb la pre-diada de Sineu, amb música en viu, tallers i cercaviles. El dissabte 30 a les 18h està convocada la manifestació de la Diada de Mallorca, que començarà al Passeig del Born i acabarà al Parc de Ses Estacions amb un concert dels grups Xarxa, Al Mayurqa i Pirates Pirats. L’endemà se celebra la Festa de l’Estendard, una de les festes cíviques més antigues d’Europa que recorda els orígens de Mallorca com a poble amb la conquesta catalana de 1229.

2.Pels més cinèfils

  • Comancheria. El nordamericà David McKenzie firma aquest thriller texà que ens apropa al desesperat pla d’un pare divorciat (Jeff Bridges) per salvar la granja familiar.

  • Frantz. Ambientada en una ciutat alemanya després de la I Guerra Mundial, la pel·lícula narra la història de l’Anna, del seu home Frantz i d’un misteriós jove que suscitarà reaccions imprevisibles.

  • Mimosas.Una caravana acompanya a un moribund Sheikh a Sijilmasa, però mor en l’intent i els viatgers es neguen a transportar el cadàver fins l’Atlas marroquí. Ahmed i Saig s’ofereixen a portar el cos. Més informació: www.cineciutat.org

3.Algunes notes musicals

  • Concert d’Any Nou. Com no podia ser d’altra manera, l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears continua amb la tradició de fer arribar els millors desitjos amb els valsos d’Strauss al clàssic concert d’Any Nou. Diumenge 1 de gener, 20h. Teatre Principal de Palma

  • Concert Siberian Escape + Adipem Panda. Els grups Siberian Escape i Adipem Panda faran la prèvia a Cap d’Any amb els millors sons del rock alternatiu i el metal progressiu i instrumental. Divendres 30, 22h. Sabotatge (Palma)

  • Concert Tribut. Rennou Col·lectiu organitza aquest concert de versions, un homenatge a grans clàssics de la música on intervenen Ramonikos (en homenatge als incombustibles Ramones), Ugly Bitches (tribut a System of a Down), Purple Head (Deep Purple) o Eliminator (ZZ Top). Divendres 30, 20h. Plaça Ramon Llull (Manacor).

  • Entre les cordes. El pianista Joan Martorell proposa aqust concert de cap d’any on presenta temes del seu primer disc en solitari, Capturant un sospir, en un format de concert íntim on Martorell només està acompanyat del seu piano. Divendres 30, 21h. Teatre Principal de Santanyí.

4.Salut i teatre

  • Abans que arribi l’alemany. La dramaturga Marta Barceló ens endinsa en la ment d’una dona diagnosticada amb Alzheimer, on la imminència del desenvolupament de la malaltia, les reaccions de família i coneguts i la presa de decisions imprescindibles per viure plenament el temps de consciència que li resta. Divendres 30, 20h. Centre d’Investigació Escènica (Sineu)

  • H-O-Hamlet i Ofèlia. Agnès Llobet i Xavier Frau interpreten aquesta obra on els protagonistes ho tenen tot: una posició acomodada, formació, amor… Però reben una herència enverinada que destrueix la possibilitat d’un futur en plenitud. Divendres 30, 20.30h. Teatre de Lloseta

  • Jo, l’hereu. Mª José Carrasco adapta l’obra del dramaturg italià Eduardo De Filippo, una crítica ferotge a la falsa caretat de la societat burgesa que protagonitza Ludovico Ribera, un estranger que es presenta a casa de la seva família rica reclamant la seva herència. Divendres 30, 20h. Auditori de Peguera (Calvià).

  • Centaures. Lluqui Herrero i Carles Moliner interpreten aquesta obra dirigida per Pere Fullana i escrita pel poeta Miquel Àngel Riera en un espectacle de petit format que acabarà amb una xerrada sobre l’escriptor mallorquí. Divendres 30, 21.30h. Casal de Cultura (Inca)

  • 3 nits sense dormir. Comèdia vodevil en forma d’sketch dividida en tres nits, precissament els vespres que tres mallorquins passen a la mateixa habitació d’un hotl de madrid, on es veuran immersos en una voràgine de problemes personals i socials del tot surrealistes. Diumenge 1, 20h. Trui Teatre.

5.Parella

El duet mallorquí format per Jaume Reus i Laia Malo estrenen l’òpera tecno Parella, un espectacle que interpreten juntament al mite de l’Atlàntida a tracés de l’electrònica en directe, la poesia i les arts visuals, un clàssic relat d’amor i guerra en el que els protagonistes parlen a través d’una flauta travessera i una veu lírica única. Divendres 30, 21h. Auditori d’Alcúdia.

6. Llibres, cultura i cafè

  • Eren ells. Presentació a càrrec de la periodista Cristina Ros i l’artista Marcel Pich de la primera novel·la del poeta Carles Rebassa, on dóna veu a un grup d’adolescents que cerquen la seva identitat a un univers propi, de relacions ocultes i viscudes amb l’emoció a flor de pell. Dijous 29 de desembre, 19.30h. Edifici Sa Fàbrica (Esporles)

  • Nit de la Cultura. El Teatre Principal de Palma acull un any més els Premis 31 de Desembre en la seva trentena edició, en una gala presentada per l’actor Joan Miquel Artigues on la dansa, les composicions musicals i la música en directe se sumaran als premiats. Dijous 29, 20.30h. Teatre Principal de Palma.

7.Per Menorca

  • Concert Cap d’Any. L’Orquestra de Cambra Illa de Menorca acomiadarà l’any amb un repertori clàssic i d’intensitat trepidant, amb simfonies de Bach, Haydn o Boccherini sota la batuta del violinista Barry Sargent.

  • Els Pastorells. Representació de la tradicional obra nadalenca a càrrec del Teatre de l’Orfeó Maonès. Divendres 30, 19.30h. Orfeó Maonès.

8.Aires eivissencs

  • A cel obert. La Sala Sa Nostra acull l’exposició fotogràfica de Toni Pomar, 33 fotografies d’arquitectura i paisatges insòlits d’Eivissa que connecta amb els inicis artístics de Pomar on mostra la degradació que pateix l’illa i recull el testimoni d’indrets que, amb el temps, possiblement estaran deteriorats. Fins el 27 de gener, a Sa Nostra Sala (Eivissa).

  • Supermercat de l’Art. Santa Eulària des Riu acull aquest mercadet de nadal amb petits formats. pintura, escultura i fotografia fins el proper 3 de gener.

9. A Formentera

  • Exposició col·lectiva nadalenca. Mostra de les peces dels artistes locals, com Celia Jiménez, Jorge Traverso, Robert P.Hawkins o Aaron Keydar. Divendres 30, 18h. Sala d’exposicions (Ajuntament Vell).

10. I la setmana que ve…

Torna un dels clàssics de Nadal: el Ballet de Moscú recala a l’Auditòrium de Palma amb dos ballets imperennes composats pel rus Piotr Llich  Txaikovski: El Trencanous i el Llac dels Cignes, un dels ballets més coneguts i populars del món. Més informació: www.auditoriumpalma.com




Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ja en hi ha prou!, fa mes de 7 anys

Per favor, esborreu aquestes faltes de respecte que cada dia i a totes hores, ens deixa aquesta infeliç que no té res més per fer.
Però que s'han pensat que són, aquests guarda de fatxes maleducats, per poder entrar a ca els altres a insultar-los?

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente