nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

«A la cantata 'L'enamorada' orquestra i cor comparteixen protagonisme»

El director Salvador Brotons ens descobrí més detalls de l'obra de Tomeu Poquet

El Teatre Principal de Palma acollí ahir la primera de les jornades d'assaigs finals de la cantata L'enamorada, obra que s'estrenarà el proper dia 1 de desembre a la catedral de Palma. Diari de Balears es posà en contacte amb Salvador Brotons, l'encarregat de dirigir aquest projecte, en el qual participen l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, el cor del Teatre Principal i els solistes Joana Llabrés, Marisa Roca, Antoni Aragón i Peter Hasley, per conèixer els últims detalls d'aquesta obra.

«L'enamorada és una peça en què tant l'orquestra com el cor tenen molt de protagonisme. El cor té moltes intervencions petites que estan lligades les unes amb les altres mitjançant l'orquestra. Pel que fa a aquesta última, es reparteix el protagonisme entre la corda i el vent, ja que Tomeu Poquet tingué molta habilitat de subdividir l'orquestra en grupets més petits per donar més diversitat tímbrica i textual als dotze números que integren l'obra». Salvador Brotons reconegué que la major dificultat per afrontar aquest projecte fou «trobar unes dades que anassin bé a tothom, sobretot a l'orquestra, que sempre està molt ocupada».

Pel que fa a l'escenari, el director de l'obra opinà que la catedral de Palma «genèricament no és un lloc per fer-hi concerts, ja que en ser un lloc tan alt no és el més apropiat acústicament parlant, però també té coses bones com una gran cabuda i ser un marc preciós per al concert. A mi m'hauria agradat més l'Auditòrium».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.