muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Revolucionen la classificació de les plantes en basar-la en l'ADN

Fins ara els botànics l'estudiaven segons l'apariència

Botànics dels prestigiosos Kew Gardens (al sud-est de Londres) han revolucionat la classificació tradicional de les famílies de plantes en començar a basar-se en el seu ADN i no en la seva apariència, segons publicà ahir el diari The Independent.

Aquesta tècnica obliga els científics a revisar totalment la visió tradicional dels vincles entre plantes. Així, la planta més propera al lotus no seria el nenúfar, com els botànics pensaven fins ara, sinó el plàtan, segons l'estudi. També, contra les creences habituals, les plantes més afins al papai són la col, el roser, l'ortiga i la figuera.

La nova classificació de les espècies, que es publicarà el mes que ve, fou establerta per primera vegada en base a la història genètica de les plantes i hauria, segons el diari, de posar en qüestió gairebé dos segles de taxonomia botànica basada en la morfologia de les espècies vegetals.

Un centenar de científics, que han treballat durant set anys per obtenir aquesta nova classificació, han observat les plantes a nivell mol·lecular, gràcies a les noves tècniques obtingudes els anys noranta i que hauria estat impensable fins aquests moments. Els científics britànics de l'estudi han comparat tres gens de cadascuna dels 565 representants de les famílies de plantes amb flor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.