algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

Rehabiliten la cova de Ramon Llull i l'obren al públic

Imatge del mes de març quan es va signar el conveni de col·laboració

L'Aula de Gramàtica del Santuari de Cura va acollir la presentació del projecte de restauració de la cova de Ramon Llull. L'acte va comptar amb l'assistència del conseller insular de Cultura, Francesc Miralles, la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, el ministre provincial dels Franciscans, Jaume Puigserver, la batlessa d'Algaida, Maria Antònia Mulet i l'historiador, Pere Fullana.

El procés de restauració el du a terme la brigada de Patrimoni del Consell amb la col·laboració del programa visibles del SOIB i ja ha realitzat el condicionament i neteja del camí d'accés a la cova; ha instal·lat un pany a la barrera per a controlar l'accés a l'espai i s'està netejant de vegetació l'entorn de la cova alhora que es recuperen les parets deteriorades.

Ja es pot veure un panell que informa, en quatre idiomes, de l'existència de la cova i de la necessitat de recollir les claus per a accedir a la recepció a l'hostatgeria o al restaurant. Els visitants han d'entendre que la visita a la cova és gratuïta però s'han de comprometre a tornar la clau i al fet que durant la visita es respectarà tant la cova com el seu entorn.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem Fullana Vanrell, fa mes de 5 anys

En primer lloc enhorabona per la signatura del conveni entre el Consell de Mallorca, l’Ajuntament d’Algaida i la propietat dels terrenys a on es troba situada la cova d’en Ramón Llull a Cura. A la premsa de Mallorca, fa uns dies va sortir publicada la notícia de què la CE financiava rutes de pedra en sec a la montanya, per fer-les accessibles, perquè les persones usuàries de cadira de rodes, també, poguessin gaudir de la natura de la Serra de Tramontana i voltants. M’agradaria que amb motiu d’aquesta restauració del caminal a la cova, per part de la brigada de Patrimoni del Consell, també, s’aprofitàs per fer-la accessible per a tothom. Com algaidí, des de aquest moment, ja ho vos estic agraint públicament.
Ben cordialment,
Guillem Fullana Vanrell
Mallorca Accessible per a Tothom

Valoració:1menosmas
Per M, fa mes de 5 anys

Haurien de posar càmeres, perque malgrat ho tanquin amb barreres, la incultura, el fanatisme i l'auto odi poden tornar a fer desastres.
Perque tots intuim quev més que un atemptat en contra de la religió, el que feren a la cova de Ramon Llul fou un atemptat contra la nostra pròpia cultura. I ja sabem que els que es dediquen a fer aquests actes estan molt protegits

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente