algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

El GOB denuncia el tancament amb filats de s'Avallet, la 'Fisterra mallorquina'

La tanca ja col·locada barra el pas de caminois ja marcats a aquest indret protegit del Migjorn mallorquí. | GOB Mallorca

L'entitat ecologista GOB denuncià que a l'indret protegit de s'Avallet, al municipi de Santanyí, s'està aixecant una tanca que s'estendrà des del Cap de Ses Salines cap a llevant, en paral·lel a la costa, i que està projectat que s'estengui uns tres quilòmetres.

Els activistes lamenten aquesta instal·lació, de la qual ja hi ha col·locats uns tres-cents metres de pals i fils metàl·lics a una zona idíl·lica com aquesta. Els motius són diversos, i afecten tant a la conservació d'aquest hàbitat representatiu de la zona, com al gaudi dels nombrosos visitants que amb el bon temps hi solen transitar.

A més, recorden que a aquesta zona no s'hi pot construir. Sense això veuen clar que no hi ha les condicions per un ús turístico-residencial, que podria comportar una certa demanda de privacitat, i sense la qual sembla que hi ha poques opcions que en sustentin la raó de ser.

Un perill per a la fauna
En primer lloc, els emperons mediambientals són variats i considerables. Pel que fa al tancament, amb suports metàl·lics i malla ramadera, el GOB ha comprovat com el costat més prim de la malla es col·loca a la part inferior, impedint el pas de fauna silvestre. Just això ja comporta un incompliment de la Llei d'Espais Naturals (LEN).

Així mateix, i un pic consultada la cartografia de la Llei de Costes, els ecologistes han arribat a la conclusió que el tancament no respecta les determinacions pel que fa a franja de servitud de pas terra endins del Domini Públic Marítim i Terrestre.

I per als excursionistes
D'altra banda, els excursionistes que s'acosten a l'indret per a admirar-ne la qualitat del paisatge obert també es toparan amb dificultats. Els ecologistes asseguren haver comprovat damunt el terreny que els tiranys i caminois d’ús popular ja oberts entre la vegetació litoral resten tallats pel traçat del tancament. Segons el GOB, això pot ser fins i tot perillós, obligant els caminaires a acostar-se massa als penya-segats costaners d'aquest indret, que freqüentment sofreixen esllavissaments del trispol fet de sediments.

Per tot això, el GOB reclama a les autoritats que determinin si el tancament i les autoritzacions atorgades per a la seva construcció s’ajusten a les condicions legals, tenint en compte que discorre per una Àrea d’alt Nivell de Protecció (AANP), que té efectes negatius sobre hàbitats i espècies del Lloc d'Interès Comunitari (LIC) del Cap de ses Salines, i a més a més discorre per zones afectades per la Llei de Costes.

En cas d’incompliment, exigeixen la paralització immediata dels treballs i la retirada de les tanques ja col·locades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Milenium, fa mes de 10 anys

Lo "nostro" és "seu", i lo "seu" és "d'ells", i allò d'allá és d'aquell...

Valoració:3menosmas
Per Clar, fa mes de 10 anys

Ahora estamos un jardín en Mallorca todavía más natural, de tres o cuatro hectáreas, al lado del mar, más húmedo y más salino. Como no hiela, tengo mucha planta de origen casi subtropical y centenares de especies que nunca pensé que podría cultivar.

Valoració:0menosmas
Per pere joan lil·la, fa mes de 10 anys

I si hi poséssiu un camp de mines, no seria més efectiu ?

Valoració:4menosmas
Per Florentino March, fa mes de 10 anys

Home en Carlos March.

Valoració:4menosmas
Per Tomeu, fa mes de 10 anys

Es ben clar que els rics, no saben que fer amb els doblers. Més que separar-se més dels pobres, per marcar millor les diferències. Es clar, el mon és per a ells. en exclusiva.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente