cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Desenes de joves participen en la Marxa pel Territori

La marxa va ser animada i acolorida. En arribar a Sencelles es va llegir un manifest amb el que es recordà les diverses lluites a favor del territori. | J.S.

Els joves tornen a sortir al carrer en defensa de la terra. Prop de 250 persones van participar dissabte en la III Marxa Jove pel Territori per protestar contra els “atacs” urbanístics contra l'illa.

Els joves van sortir al voltant de les 19:00 hores de la rotonda de Biniali en direcció cap a Sencelles. El punt de partida ja era prou significatiu. Just al costat de la rotonda s'hi troben els terrenys de Son Saletes, on està projectat construir un camp de golf. Els joves duien pancartes amb lemes a favor de la conservació del paisatge mallorquí.

Segons van manifestar els organitzadors, aquest tipus d'infraestructura evidencien “el segrest d'aquesta terra” per part d'un model econòmic que promociona “hotels per a un model turístic obsolet, camps de golf substituint a camps de cultiu, grans complexos de lleure o carreteres a peu de platja”

Reivindicació
La marxa va ser animada i acolorida. En arribar a Sencelles es va llegir un manifest en el qual es recordà les diverses lluites a favor del territori. En aquest sentit, destacaren “l'abans i el després” que ha suposat la demolició dels 68 apartaments de les Covetes. També denunciaren les retallades a l'Ibanat. La festa reivindicativa finalitzà amb música i un sopar popular.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per garrover, fa mes de 10 anys

la terra dels meus pedrins estava sembrada de parres , la dels meus pares d´ametllers y garrovers , les meves terres estan sembrades de pins fins fa poc i ara són tot cendre .
si les ametlles y les garroves fossin rentables possiblement en aquest moment no xerrariem de foc i despres de cendre .
Altres terres agricolament molt productives pero sense ajudes comunitaries no val la pena conrrear , ja que no son económicament sostenibles .
han oferit fer un camp de golf a les mateixes terres , aixó reportará un quany per la terra perque a la fí será productiva , pels voltants perque segur que no hi haurá més incendis , pels meus veïnats que no es tendran que preocupar per si els roben les finques , per pajesos que cuidaran de la terra perque sigui més productiva , pels joves del poble que tindran feina , ... pels ecologistes que tendran feina ,... pel diaris que vendran més diaris . perque la feina en aqueSTa terra prover del cel . I on temps enrere hi havia agricultura i la gent vivia del sector primari i les fans , les epi´dèmies assolaven aquestes illes , ara hi ha prosperitat , més abres que mai i la gent viu fins els 100 anys .
aquells que demanen protegir els espais naturals sense tenir en conte la prosperitat d´aquestes illes a permés el darrers 15 anys una devastació urbanística de tot el litoral i llevat qualque marxa reinvidicativa el dissabtes - dia feriat , hi ha hagut poc moviment .
per cert el pi mediterrani s´ adapta molt bé i sobreviu als incendis gracies a les seves pinyes .

Valoració:1menosmas
Per escalesavall, fa mes de 10 anys

Pi mediterrani, pel que veig no en tens ni idea de qui som, ni les entitats que ho duien (unes 20) ni saps res sobre la vida privada de ningú dels que hi havia allà, no saps si hi ha gent que inverteix el seu temps en fer un hort, o en alliberar espais per poder conrear la terra, ni res de res. Te recoman que abans de criticar sense saber investiguis un poc. Entre les entitats convocants hi havia els Joves del GOB, que, justament, és una entitat ecologista! I no, no volem més camps de golf, ni noves línies d'alta tensió, ni nous hotels, ni camins o platges privades, ni macro centres comercials, ni carreteres, ni focs al bosc, ni moltes altres coses que malmenen el nostre territori. Fes-te un favor i enxufa't a la televisió, al sofà, com deus fer sempre i calla.

Valoració:27menosmas
Per pi mediterrani, fa mes de 10 anys

desenes de manifestants en defensa del territori , desenes =10 , no entenc on está la noticia , 10 persones fan una manifestació o una marxa i surten pel diari , milers de persones surten cada dia de ca seva per conyar-se la vida i ningú xerr délls , 30a 400 persones viven afinades a ca Lardiaca en greus problemes de drogadicció i problemas psiquiatics i no son noticia .
aixo és increible , ara resulta que no volen un golf , pero ningú els de veu en al camp sembrant patates o recollim ametlles , aixó o fan el emigrants del marroc o el subsaharians , és molt bonic reinvindicar quan no tens fills , no tens feina i son els altres que lluiten per fer una vida millor pels seus .
no entenc aquest ecologisme de peandereta que només mira el passat i no té imaginació ni ganes de fer feina per un ecologisme més sostenible , un només creixen abres i el ser humá comparteix espai acaba havent incendis , on sa natura está el servei de l ´home es creen paissatges sostenible i productius , per aixó a la serra hi ha marjades , oliveres , cases de neu , de carboners , parres ,... es de fer de la terra un lloc sostenible i productiu pel be de l´home i la natura , que són simbiontes .

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente