muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

La Fiscalia de Medi Ambient investiga l’hotel de Canyamel

El Consell i l’Ajuntament de Capdepera confirmen al GOB que s’hi podrien haver comès delictes mediambientals. El Govern li concedí l’interès autonòmic

La Fiscalia de Medi Ambient investiga el projecte de construcció d'un macrocomplex hoteler a Canyamel, aquell mateix que el Govern fa un mes i mig declarà d'interès autonòmic juntament amb el de la Ràpita. El GOB confirmà que el Consell de Mallorca, d'una part, i l'Ajuntament de Capdepera, de l'altra, han remès al Ministeri Fiscal la denúncia que l'organització ecologista presentà davant les dues institucions a finals de 2011.

Segons el GOB, el Consistori gabellí -l'equip de govern del qual, format pel PSOE i UCAP, s'han mostrat sempre partidaris del projecte- va remetre l'expedient al fiscal "davant l'existència de possibles delictes ambientals i contra l'ordenació del territori". De la seva banda, el Consell, per mitjà de l'Agència de Disciplina Urbanística, comunicà per escrit al GOB que, després d'haver estudiat la denúncia "i la documentació de l'Ajuntament [el de Capdepera], podrien existir actuacions penals sobre els mateixos fets".

El projecte en qüestió preveia la construcció "il·legal" d'un hotel de 400 places "dins una zona protegida" i "sense llicència ni autorització", sosté l'entitat proteccionista. L'agost del 2007, la Conselleria de Medi Ambient paralitzà les obres -motivada per l'informe d'un agent- i n'obrí un expedient. L'Ajuntament de Capdepera també en va obrir un, informa el GOB. De llavors ençà, les tasques -uns moviments de terra considerables, fets a mitjan muntanya- estan aturades.

Convé precisar que la promotora ha modificat el projecte hoteler que tenia entre mans el 2007. El d'ara és conegut perquè es finançaria amb capital àrab i perquè el Govern, instat per la Conselleria de Turisme, li va atorgar l'interès autonòmic.

"Il·legalitats amnistiades"

El GOB afirma que "les il·legalitats de la promotora han estat amnistiades per l'Ajuntament de Capdepera durant anys. Primer amb el Partit Popular i ara amb PSOE-UCAP. Ni el Govern del PP ni el del Pacte de Progrés no van voler multar la promotora; és més, deixaren caducar els expedients que l'afectaven".

A tot això, prossegueix el GOB, "s'hi suma ara el fet que l'arquitecte director de l'obra quan es van cometre aquest cúmul d'il·legalitats era Jaime Martínez, actual director general de Turisme del Govern". "Martínez hagué de renunciar-hi per incompatibilitat amb el càrrec públic que ocupà el juny de 2011. L'interès autonòmic concedit al projecte pel Consell de Govern realitzat el 30 de març de 2012 va ser-ho a proposta de la Conselleria de Turisme", remata l'organització ecologista.

El complex hoteler que es pretén construir ocuparia una trentena d'hectàrees, una extensió equivalent al poble d'Ariany.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per senderi, fa mes de 11 anys

què volen aquests gabellins? No saben conservar els seus paisatges: tenen destrossada a base de blocs de pisos cala Lliteres, cala Mesquida i ara acabaran amb Canyamel. Preniu model d'Artà!

Valoració:2menosmas
Per Antoni, Wis, fa mes de 11 anys

Era ben hora que en fessin una de condreta i grossa, endavant amics.........
Així sí!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aveure si ara que hi ha més temps per pensar (vull dir, que no ha feina ni per ses formigues) surten més iniciatives com aquesta, de pitjors i de millors i d'altres ámbits...............

Valoració:2menosmas
Per catalina, fa mes de 11 anys

Gràcies GOP, Que seria de Mallorca sense aquesta organització!

Valoració:3menosmas
Per PROTECCIÓ???, fa mes de 11 anys

I mentres tant, es segueix contruint una urbaització sobre la Cova des Pas de Vallgornera, que inicialment havia de ser declarada monument natural, i ara, sembla que aquest procediment està aturat. Ara bé, la construcció segueix en bona forma

Valoració:5menosmas
Per Trist, fa mes de 11 anys

Espenyant territori i perdent paissatge, també es perd potencial turístic.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente