nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

La Diada del País Valencià clamarà per la recuperació d'IB3 i TV3

Diada del 9 d'octubre a València. | Endavant-OSAN

La Comissió 9 d’Octubre, formada per associacions, sindicats i partits, ha presentat aquesta setmana la convocatòria de la manifestació que aquest divendres 9 d’octubre tindrà lloc a València amb motiu del dia dels valencians. La mobilització està convocada per al dia 9 a les 18 h a la plaça de Sant Agustí de València.

Els convocants asseguren que la manifestació té lloc enguany «en un context d’esperança i il·lusió, perquè el canvi social i polític obre vies de futur en un País Valencià castigat per massa anys de mal govern». Aquest nou País Valencià, asseguren, «passa també per la recuperació urgent dels mitjans de comunicació públics en llengua pròpia». En paraules del manifest consensuat, «cal ja la reobertura de RTVV» i «cal que tornin les emissions de TV3 i IB3, conformant així un marc audiovisual propi i comú, de normalitat, amb els territoris amb els quals compartim llengua i cultura».

Amb el lema «9 d’Octubre, nou finançament, nou país», els convocants posen l’accent en la necessitat d’un nou finançament «per a poder construir un País Valencià més just i igualitari, que posi fi a la corrupció i les retallades, i que recuperi la cultura, l’economia i els serveis socials».

«La situació al nostre país és la d’un territori que aporta a l’Estat espanyol més recursos dels que rep. No podem acceptar que aquesta situació d’espoli continuï», diu el manifest. I segueix; «cal un canvi de l’actual sistema i per això cal generar un consens en la societat valenciana per poder exigir a Madrid un canvi en el finançament».

Entitats, sindicats i partits destaquen que el nou finançament que reclamen els valencians «és una demanda justa, però també necessària per a poder fer realitat un País Valencià nou, al servei de la majoria dels valencians i no dels interessos d’una minoria».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 8 anys

A les Illes hauriem de poder rebre tots els canals catalans i els de València. Saber noticies de Catalunya i del Pais Valencià i que al mateix temps aquests sàpiguen que feim noltros. És important per reforçar els llaços que ens uneixen i per aquest motiu els varen tallar.
A l´espai radio-elèctric hi ha emisores que se poden deixar de veure, si no hi ha lloc suficient.

Valoració:5menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 8 anys

3 comentarios con este, esto no tiene futuro

Valoració:1menosmas
Per Cucala, fa mes de 8 anys

València ja es desxondeix. Fora son!

Valoració:9menosmas
Per Macia, fa mes de 8 anys

I per aqui que?, quan podrem tornar a veura el c33, el 3/24, la tv3 de veres en lloc de la senyal internacional que veim?. Fins quant em de sofrir perssonatges com "El Casta"?, quant podrem veura qualque pelicula en catala...?

Salut, republica, llibertat, //*//

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente