algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Roben obres d'art per valor de 600.000 € a Monti-sion

Un dels retaules sostrets d'aquesta església de Palma és de l'artista italià Camilo Silvestre Parrino i representa Jesús al temple de Jerusalem

Un responsable de l'església de Monti-sion de Palma hi ha denunciat el robatori d'obres d'art per valor de més de 600.000 euros. L'edifici, dels jesuïtes, és molt conegut i es troba situat al nucli antic de Palma. Segons la mateixa denúncia, o denúncies, perquè s'han formulat ampliacions de l'original, que data del 19 d'agost passat, el lladre o lladres s'han emportat una sèrie de talles i retaules, en general obres d'art barroc.

Però la més important seria un retaule de l'artista de Milà Camilo Silvestro Parrino que es valora en gairebé 150.000 euros. La pintura, que fa 84 per 44 centímetres i que va ser realitzada entre els anys 1607 i 1609, representa Jesús al temple de Jerusalem. A més, el responsable de l'església ha denunciat la sostracció de pedrel·les, com també de retaules i talles. En l'escrit lliurat a la Policia s'especifica igualment que s'han robat quatre figures d'àngels amb la Mare de Déu.

Un responsable de la congregació requerí la presència del Cos Nacional de Policia el dia 19 i detallà algunes de les obres sostretes. Però en dies posteriors, la mateixa persona anà descobrint que en faltaven d'altres, de manera que, finalment, el passat dia 24 es dugué a terme la darrera de les denúncies.

Investigació

El Grup de Robatoris de la Brigada Provincial de la Policia Judicial del CNP ha iniciat una investigació per aclarir allò ocorregut i per tractar de localitzar-ne i detenir-ne els responsables.

Precisament aquests darrers anys, algunes peces de l'església de Monti-sion han recuperat l'aspecte original gràcies als treballs de recuperació que s'hi han duit a terme. Algunes d'aquestes feines les ha efectuades el restaurador Juan Alvarado i, entre les peces que s'han anat rehabilitant, destaca un retaule que data de final del segle XIV i principi del XV atribuït a l'artista conegut com el Mestre de Monti-sion, pels seus treballs en aquest temple.

L'església i el col·legi de Monti-sion són al carrer del mateix nom, a Palma. Antigament hi havia una sinagoga que, l'any 1314, va ser convertida definitivament en capella. Pels voltants sorgiren les escoles lul·lianes que propiciaren l'Estudi General Lul·lià. A partir de l'any 1561 arribaren a Mallorca els jesuïtes, que s'establiren a l'església i a les cases adjuntes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per dos, fa mes de 14 anys
Pedrel·les no vol dir res. Predel·les sí, però ja no ens ve d'una falta d'ortografia més! Tanmateix això no seria consentidor en un diari en llengua espanyola, ni ho consentirien els lectors ni ho consentirien els responsables del diari.
Valoració:3menosmas
Per un més, fa mes de 14 anys
què cony són les pedrel·les ?
Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente