algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

Demanen a Cort un referèndum sobre el futur de les terrasses a la ciutat

La plataforma 'Sí a les terrasses' -impulsada per Restauració Mallorca i liderada pels empresaris de la Llotja- ha sol·licitat aquest dimarts a l'Ajuntament de Palma que dugui a terme un referèndum popular sobre el futur de les terrasses.

Així s'han expressat durant una roda de premsa en la qual han assegurat que molts de veïnats «volen les terrasses perquè, entre altres coses, són els nostres millors clients i l'Ajuntament no pot apropiar-se de la veu dels ciutadans perquè els restauradors també som ciutadans».

Segons aquesta plataforma, sota «l'aparent interès» de Cort per preservar el descans dels veïnats, el Consistori «està desenvolupant un reglament que acabarà, no només amb centenars de bars i restaurants, sinó que acabarà amb un model de ciutat i convivència en el qual privarà als ciutadans de gaudir dels nostres carrers i places», ha declarat el president de Restauració Mallorca, Alfonso Robledo.

«No és un capritx, és una crida d'auxili, una mesura de supervivència», ha insistit abans que la plataforma hagi afegit que no contemplen que Cort rebutgi aquesta votació, ja que «els seus governants formen part de partits que fan gala i fan bandera de les consultes populars».

Segons han indicat, l'Ajuntament «està impulsant un procés de centrificació que suposa posar fi a la vida als carrers per a convertir la ciutat en un gran centre comercial, un ressort només per a grans marques multinacionals que volen un local en ple centre per a promocionar la seva imatge davant els ulls dels milions de turistes que ens visiten». «Si seguim així l'Ajuntament acabarà matant la ciutat amb horaris restrictius que obliguen a tancament dels bars i això suposa l'acomiadament de centenars de treballadors del sector de la restauració», han opinat.

D'altra banda, han recordat que La Llotja no és considerada zona de marxa i que la seva principal activitat són els bars i restaurants «als quals la nova normativa de Cort els obliga a tancar, en plena temporada turística», a les 23.00 hores, amb el que, segons afegeixen, a partir de les 21.30 hores, «ningú pot asseure's a sopar perquè a la mitja hora cal començar a recollir taules i cadires».

Finalment, han remarcat que els restauradors respecten el descans dels veïnats, i «les terrasses són perfectament compatibles amb el silenci i el respecte als veïnats i, si hi ha algun establiment que no compleixi, nosaltres serem els primers a exigir mesures contra aquest local perquè si algú no compleix, ens perjudica a tots», han resolt.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel de la Mel, fa mes de 4 anys

Les terrasses fomenten el tabaquisme, i empudeguen l'espai públic.
Els que no volem fumar, jo almanco, a més a més d'haver-nos d'empassar el fum, aviat haurem de pagar el medicament per curar els addictes.

Valoració:0menosmas
Per Votem i fem-los fora!, fa mes de 4 anys

I la brutícia que generen? Llavors EMAYA ha de netejar. És a dir: ho pagam tots.
Cornuts i apallissats. Hem d´esquivar cadires, pasar per llocs estrets...
Això és un govern a vafor dels ciutadans?

Valoració:1menosmas
Per Sergi, fa mes de 4 anys


Bona idea.
També podriem fer un referendum per saber si podem aparcar en doble fila. Un altre per saber si podem tirar els fems al continidors que ens vingui de gust....i aixi un llarg nombre de referendums.

Valoració:-1menosmas
Per Miquel, fa mes de 4 anys

Hi hauria d'haver una transacció,per la qual els bars als que s'els concedeix espai públic per posar hi taules i cadires, també se comprometen a obrir els diumenges al matí i a l'horabaixa i a que els seus camarers no maltractin a la gent que parla en Català. I si incumpleixen aquests requisits, s'els retira el permís.
Perque malgrat sigui veritat que els bars paguen als ajuntaments per les terrasses, també és veritat que a aquest lloguer el pagam els clients i que fins i tot a vegades elsestabliments hi deven sortir guanyant.

Valoració:4menosmas
Per indignat, fa mes de 4 anys

Els restauradors ignoren o menystenen les molèsties de les terrasses als veïnats. Només pensen en els ingressos.
De la gent que seu a fora a sopar n'hi ha que pot ser no fan renou, però no tots són així.
A veure si a ells els agradaria tenir al portal de ca seva una taulada de 20 persones fins les 3 de la matinada, els 365 dies de l'any.

Valoració:6menosmas
Per nofret, fa mes de 4 anys

Però amb el cens de les persones empadronades en el mateix carrer ò proximitats de cada establiment interessat en muntar terrassa. No han de votar els treballadors i clients que son part interessada en el negòci.

Valoració:8menosmas
Per Xec, fa mes de 4 anys

Crec que ho tenen malament si fan una consulta a la ciutadania. Com a mínim mentre les terrasses segueixin fent un efecte crida a tota casta d'"artistes" de carrer.

El que hi ha a la plaça d'en Coll no té nom. Se suposa que hi ha una normativa que impedeix música a segons quines hores, que requereix un repertori, etc. No es compleix per res del món i no hi fa res ningú. Cada dia s'hi senten un cúmul de crits, que sembla que hi matin qualcú.

Pot ser que els quatre que fan negoci pel tros i els visitants, que tanmateix només van de festa, vulguin terrasses peti qui peti, però la gent que viu a Ciutat, que esper que sigui qui s'hi ha de pronunciar, no crec que estigui gaire contenta de com va la cosa.

Valoració:7menosmas
Per JEHC, fa mes de 4 anys

Com a veinat damnificat per la sobreocupació de la via pública al barri de Sa LLotja, voldria posar en relleu el punt de vista de qui ha de patir allò que sembla què és l'única font de riquesa, havent-me d'aixecar a les 5 45horas per anar a fer feina a un hospital i foter-me pel renou de vidres que llancen els restauradors i les motos que circulen i la gentada que marxa gata dels locals, en teoria restaurants (=mentida perquè la majoria fan de bars de copes posteriorment). Si respectassin les ordenances els restauradors, mai hauria hagut problema de convivència. Quans d'aquests restauradors hi viuent aprop d'un lloc acústicament comptaminat com Sa LLotja? A tothom ens agrada anar a una terrassa, però el que no pot tolerar-se és que es concentrin tal desmesurada quantitat a un barri RESIDENCIAL ("malgrat no ho sembli") con és Sa LLotja que han aconseguit "magallufitçar i transformar en un ressort d'oci ("La llotja d'Or, què guai!"), no només les grans firmes, sinò aquests restauradors que ara volen fer pena. A més, els restauradors no tenen cap dret de apropiar-se d'un espai públic (quan he de dur el fems als contenidors a la plaça Drassanes és una odissea per obrir-me puesto entre cadires i taules dels restaurants, o bé anar per on circulen els vehícles).
O sigui: solucions factibles fàcilment (si hi haguès voluntat política i un mínim de competència):
-pla urbanístic que impedeixi tanta megaconcentració de restaurants a barris con Sa LLotja no dissenyats per això (màxime quan està declarat zona acústicament comtaminada, sembla befa!). La quantitat sempre se renyarà amb la qualitat.
-Repecte escrupolós dels horaris (les 2330, són les 2330h i no més). Un poc de respecte als cada pic menys veïnats que quedem no estaria gens de mal.
-No fer servir les zones del carrer per deixar taules i cadires, cas afirmatiu, pagament lloguer com si fos un guardamobles, no poden apropiar-se un terreny que no els hi pertany als restauradors. Per això, trob a faltar la delimitació que està pintada a d'altres barris de ciutat.
-Càstics exemplars per a qui incompleixi la normativa i davant reïncidència, retirada de llicència a "empresaris" (anomenats eufemísticament a alguns ja coneguts corruptes del barri entre qui tenim la desgràcia de conviure!).
-Una gestió per part de l'ajuntament de Palma de les llicències d'activitats més transparent, per la quantitat d'iregularitats que veiem els qui poden comprovar les mangarrufes que fan molts dels restaurants incomplint flagrantment les ordenances i l'ajuntament i la policia local amb una capacitat de reacció testimonial.
En fí, menys plorar els restauradors que ara semblen víctimes, i més regulació del barri sense llei anomenat de Sa LLotja, avui per avui controlat per un càrtel mafiós que fa oi.

Valoració:10menosmas
Per Si, pero ben fet, fa mes de 4 anys

Pero que sigui un referendum ben fet. No com l'anterior, amb els interessats en que continuin les terrasses subornant als votants amb convidades.
Tanmateix les terrasses només serveixen per fer nosa quan és dia feiner, quan la gent va d'un costat a l'altre, mentres que els diumenges tots els bars tanquen, és impossible sortir a fer una volta i aturar se a prendre qualque cosa, fet pel qual la gent ja no es mou pel centre i Palma continua essent una ciutat fantasma.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente