algo de nubes
  • Màx: 20.5°
  • Mín: 11.86°
11°

Indignació contra el metge de l'Hospital Juaneda Miramar de Palma que ha discriminat una pacient... també entre els seus col·legues

El gravíssim cas greu de discriminació lingüística provocat per un metge de l'Hospital Juaneda Miramar de Palma, ha desfermat un clima de malestar entre els seus col·legues del Servei d'Endocrinologia d'aquest hospital format per una quinzena de professionals.

De la seva banda, l'Hospital Juaneda Miramar de Palma ha comunicat que ha obert una investigació interna «per aclarir aquests fets i posar-hi solució de forma immediata».

Segons ha pogut saber dBalears, la indignació entre els professionals del Servei d'Endocrinologia l'Hospital Juaneda Miramar de Palma ha corregut com la pólvora quan ha transcendit la informació que un dels seus col·legues ha al·legat en un informe mèdic d'una pacient que l'anamnesi (entrevista amb la pacient per a la diagnosi) ha estat «interferida por barrera idiomática», ja que la pacient «contesta siempre en Mallorquín».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Unaperaquí, fa dervers d'un any
Exacte! No es tracta de quantes llengües parlam, si no del nostre DRET a no haver de girar la nostra, dins CA NOSTRA. I l'educació d'un interlocutor es demostra amb els seus esforços i desitjos de parlar la lengua pròpia del lloc on viu, treballa, i en aquest cas, serveix a la salut dels demés
Valoració:4menosmas
Per dic, fa dervers d'un any
Jaume:Jo també estic orgullós de dominar més d´una llengüa per fer-la servir allà a on és la llengüa pròpia. A la meva terra no tinc perquè emprar una llengüa que no és la pròpia.
Valoració:5menosmas
Per Jaume, fa dervers d'un any
Però si ja existeix discriminació a la sanitat pública, no és gens estrany que passi a la privada; i això de que partesquin i ja en vendrà un altre a fer-ho millor, res de res, estic dins aquest món i si una cosa falten, no tan sols a Mallorca, per tot, són metges...si jo vaig a qualque lloc i el que vull és rebre un servei, no tenc cap problema en demostrar el meu bilingüisme, és més, em sento orgullós de dominar diverses llengües, sempre clar, des de l'educació per part de ambdós interlocutors.
Valoració:-6menosmas
Per Francina Jaume Guardiola, fa dervers d'un any
Hem sap molt de greu, aquesta discriminació lingüística per part d'un metge. Per altra banda, he de dir que des de fa molts d'anys, som pacient de la clínica Juneda Miramar, i són molts els metges que m'han atès, sempre m'he comunicat en català, i mai he tengut cap problema, ni de la part mèdica ni de l'administració.
Valoració:8menosmas
Per radical, fa dervers d'un any
Si tal metge segueix amb el mateix comportament jo li diria que comencés a fer les maletes. De treballadors ineptes que ocupen un lloc de feina que altres podrien fer molt millor, ja en hi ha molts. Que se´n vagi a casa seva a fer quelcom de profit, doncs aquí es veu que no ho farà mai.
Valoració:17menosmas
Per Pepet, fa dervers d'un any
Doncs, "de fuera vendrán, y de casa te echarán"?
Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente