cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 24°
23°

La Plataforma per la Llengua imparteix tallers de sensibilització lingüística a la tripulació de Baleària

La Plataforma per la Llengua ha establert sinergies amb la naviliera Baleària en matèria de sensibilització lingüística.

Segons ha explicat l'ONG del català, els valors de Baleària es basen en «el respecte a tots els clients, a respectar la cultura, orientació religiosa o sexual i, tanmateix, la llengua que utilitzen». A més, han remarcat que es tracta d'una empresa «socialment responsable» que utilitza el català amb normalitat en el seu web, en la publicitat, la retolació, l’atenció oral i escrita, etc. «És per això que els clients que parlen aquesta llengua tenen unes expectatives altes de ser ben atesos. Esperen la màxima qualitat en l’atenció al client, i això vol dir un tracte lingüístic correcte», han remarcat.

Fa un temps ja es varen establir sinergies entre la Plataforma per la Llengua i Baleària amb l’elaboració del material del vocabulari per a utilitzar el català a bord. Després d’aquesta bona experiència, han decidit continuar amb tallers de sensibilització a la tripulació que han començat aquesta setmana.

Cal recordar que, després de conèixer l'incident de discriminació lingüística que el músic Quimi Portet va patir al 2016 en un viatge amb aquesta naviliera, l'entitat ja va adreçar una carta a Baleària per a oferir-los ajuda en la gestió del multilingüisme.

El taller que han dut a terme aquesta setmana, segons explica l'ONG del català, s'ha estructurat en tres blocs: «Introducció de l’entitat i de la tasca que fa Plataforma per la Llengua amb Baleària; Explicació i preguntes sobre l’estat actual de la llengua catalana en diferents àmbits: territorial, social, cultural i tecnològic; A partir de l’experiència i de casos personals concrets vàrem treballar la sensibilització lingüística i la destrucció de tòpics». La tècnica territorial Neus Sánchez va impartir aquesta primera formació i properament es confirmaran més dates.

Ivan Solivellas, portaveu de la Plataforma per la Llengua Illes Balears, ha assegurat que l’objectiu d’aquestes formacions «no és ni fer-los classes de català ni obligar-los a aprendre’l. Bàsicament és fer veure als treballadors que els catalanoparlants demanen poder expressar-se en la seva llengua, que els entenguin».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

Es màxim accionista de sa companyia, es senyor Abel Matutes Prats, fill de n'Abel Matutes Juan, en un primer moment demanà disculpes an en Quimi Portet, però llavò, sembla que davant sa reacció de ses xarxes socials, acabà dient que donava suport an es seu empleat barman "en un mil per cent". És a dir, que de ser ell li hauria fet dèu vegades més (li hauria ficat una corda fermada a una pedra i l'hauria tirat a la mar?). Alguna cosa hauria d'instar sa Plataforma per la Llengua a dir, a aclarir, a matisar an es senyor Matutes, crec

Valoració:8menosmas
Per Bastaria que contractàssin a gent decent, fa mes de 4 anys

És que el quei varen fer a Cris Juanico,fa uns anys, unes empleades de Baleària d'origen sudamericà, que cridaren a la policia del vaixell i el tractaren com un delinquent just per parlar en Català, és un delicte d'odi i de racisme i d'etnocentrisme, que remou a qualsevol persona sensible.
I no és l'únic cas de maltractament ocorregut a vaixells d'aquesta companyía.
I sort que aquesta empresa se diu Baleària, perque si s'hagues dit Castellanària o Espanyolària. no vull ni pensar que li haurien fet.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente