cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

El PI vol un pla d'actuació per rehabilitar edificis singulars

El projecte de restauració del Teatre Principal d’Inca no es pot dur a terme per manca de finançament. | Arxiu

El PI-Proposta per les Illes ha registrat una moció que es debatrà al proper ple del Consell de Mallorca relativa a edificis municipals singulars. L’objectiu de la iniciativa és valorar el patrimoni arquitectònic de l’illa i ajudar els ajuntaments en la conservació i rehabilitació.

«Hi ha edificis que pel seu valor patrimonial, cultural o fins i tot emocional formen part de la idiosincràsia dels nostres pobles. Són edificis singulars que massa vegades es troben en un estat de conservació lamentable. Cinemes, teatres, escorxadors... espais que es podrien utilitzar per a activitats culturals però que per manca de pressupost, romanen abandonats», Ha assegurat Antoni Pastor, portaveu de la formació al Consell.

Pastor, ha explicat que amb aquesta iniciativa s’instarà els departaments de Cultura i Cooperació a crear «un pla d’actuació o línies d’ajuda per rehabilitar els edificis municipals singulars amb finalitats culturals. La mesura aniria dirigida tant als que presenten problemes de deteriorament com als que ara com ara estan tancats, i s’hi podrien adherir tots aquells Ajuntaments que ho necessitin».

El portaveu ha volgut recordar que «durant els anys de bonança econòmica es pogueren adquirir i restaurar alguns d’aquests edificis, però amb la crisi econòmica es posà fre a moltes iniciatives encaminades a recuperar béns immobles singulars. Ara trobam casos com el del Teatre Principal d’Inca, amb un projecte de restauració damunt la taula que no es pot dur a terme per manca de finançament. Des del PI reiteram allò que hem defensat des de principis de legislatura: que el Consell de Mallorca compleixi el compromís adquirit amb la rehabilitació i protecció d’aquest patrimoni perquè pugui ser utilitzat i gaudit per tots els ciutadans».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tanmateix, fa mes de 8 anys

Idò no pareix que el PI defensi massa les Illes: basta mirar aquesta altra notícia "Milers de persones es manifesten contra la instal·lació d'un bar de platja a Son Serra"

Valoració:0menosmas
Per Xavi, fa mes de 8 anys

Molt be per El Pi!
En les proximes eleccions hi ha que votar partits illencs com aquest o Mes per Mallorca que sí que defensen les Illes!! No com l'altres...

Valoració:3menosmas
Per Enric, fa mes de 8 anys

Idò molt bé per a El Pi, la veritat.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente