algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

STEI-I: «Més vagues i mobilitzacions no canviaran la realitat econòmica»

A les sis de l’horabaixa d’aquest dimecres han estat cridats els col·lectius favorables a signar l’Acord Marc d’Educació. Ahir l’Assemblea de Docents confirmava la seva negativa a firmar el document i a més iniciaven un procés de votació arreu dels centres educatius per tal de conèixer el parer dels professionals sobre l'acord.

Els sindicats STEI-I i CCOO han desconvocat la vaga indefinida i han estat els únics que han firmat la proposta presentada per la Conselleria d’Educació. Segons Maria Antònia Font, representant de l STEI-I, en els pròxims tres anys es podran revertir les retallades del govern Bauzá, però aquest fet no suposa que d'ara endavant no es mantengui un procés de negociació. font recorda que «les reivindicacions dels sindicats no s’exhaureixen amb aquest acord» però reitera que «tenim confiança amb aquest govern».

La mateixa idea expressava Biel Caldentey, secretari general de l’STEI-I, recordant que «ho hem sotmès a l’afiliació de l’ensenyament públic i ho hem decidit aprovar». El representant sindical afegia que «és un acord marc que s’ha de desenvolupar i que és susceptible de millora, però amb ell es passa pàgina a les retallades».

Posicions allunyades de l’Assemblea de Docents

Des de l’STEI-I s’ha recordat que l’Assemblea de Docents és sobirana i, per tant,  respecten els seus processos. Han recordat també que durant les negociacions prèvies ja varen proposar al comitè de vaga dels docents fer accions conjuntes, però no va ser possible a causa de la negativa del col·lectiu.

Biel Caldentey no vol entrar a jutjar les posicions d’altres entitats. Referint-se als docents, no entén que «altres grups creguin que la discussió recau en els anys necessaris per aplicar les millores». Segons Caldentey, aquests «no tenen en compte realitats objectives pressupostàries. El líder sindicalista avisa que «no volem dur al professorat a un carreró sense sortida per fer-li creure que amb més mobilitzacions o amb més vagues aconseguirem canviar la realitat econòmica»

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Joan, fa mes de 8 anys

Però quan visitaran un centre?
Sense haver fet feina a un centre aquests darrers anys (o mai!), no es pot respirar el que s'hi sent.
Entenc que la convocatòria de vaga no té sentit, però d'aquí a signar un paper en blanc és al·lucinant. No som gaire assembleari i crec que el paper dels sindicats és necessari, però així com s'ha manejat el tema està clar que l'única intenció de l'acord és carregar-se la veu d'aquells que han mobilitzat personal des de dins. I això cou.

Valoració:-2menosmas
Per Maria Enllaçada, fa mes de 8 anys

Simplement, RENEGATS! La frase del titular és d'una grogor que espanta! En boca d'un sindicalista és una profanació d'un princípi bàsic fonamental.
Vergonya, Caldentey, vergonya!

Valoració:0menosmas
Per Tot canvia, fa mes de 8 anys

Idò abans l'STEI era un sindicat molt seriós. Com canvien les coses!

Valoració:3menosmas
Per Joana Maria Horrach, fa mes de 8 anys

Totalment d'acord amb els comentaris contra l'Stei. Jo em vaig donar de baixa. És realment vergonyós. Quan els necessites se fan es loco. Quatre impressentables.

Valoració:4menosmas
Per @ joanet santjoaner, fa mes de 8 anys

Sí, tens raó, els interins ja no estan limitats a un únic sexenni. Als més antics els deuen un segon sexenni amb efectes retroactius i amb sentència definitiva que no se pot recórrer. Quan se pagarà? Aquesta porqueria de sindicat que tant estimes ha signat l'acord que no tracta per res aquest assumpte. Segurament ets un misserable que "vius des cuento".

Valoració:1menosmas
Per catalina v., fa mes de 8 anys

Ben mirat, en Miquel fuli té raó... Acord raonablement bo.

Valoració:5menosmas
Per Jaume, fa mes de 8 anys

Sense ganes d'entrar en cap polèmica, crec que la desconvocatòria de la vaga era molt necessària.

Valoració:7menosmas
Per Pere, fa mes de 8 anys

Bon anàlisi de Rafel Borràs:

http://elperiscopi.com/vaga-indefinida-o-indefinicio-duna-vaga/

Valoració:5menosmas
Per Vicari pou, fa mes de 8 anys

Es pot desconvocar la vaga sense signar l'acord. Si no hagués estat x l'assemblea l'Stei no hauria fet gaire cosa.

Valoració:3menosmas
Per Miquel fuli, fa mes de 8 anys

Vicari pou, l'Acord sociolaboral era el darrer punt que quedava de la plataforma reivindicativa que va dur a la vaga. Deus saber que els altres punts ja estan resolts (TIL, Llei símbols, expedients disciplinaris, llei convivència). On hi ha un abisme és en mantenir vaga indefinida sense cap plataforma reivindicativa.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente