cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 10°
10°

El vaixell incendiat davant les costes de Mallorca conté 753 tones de líquids contaminants

La ministra de Foment, Ana Pastor, desplaçada d'urgència a Palma, ha assegurat que dins el vaixell incendiat hi ha almenys 753 tones de combustible i oli

El vaixell Sorrento, de la companyia Acciona-Trasmediterranea, s’ha incendiat el migdia d'aquest dimarts davant les costes de Mallorca. A l’embarcació hi viatjaven 157 persones, entre tripulants i passatge, que feien la ruta Palma-València.

L'incendi del ferri d'Acciona, que segons fonts de la companyia ha començat al garatge de la nau, s'ha produït devers les 13.50 hores a unes 30 milles de la costa.

L'evacuació dels passatgers s'ha efectuat a partir dels bots d'emergència que hi havia a bord de la mateixa embarcació. Tres persones han hagut de ser evacuades i traslladades amb helicòpter a l'hospital de Son Espases per inhalació de fums quan intentaven sufocar les flames, la resta de passatgers i la tripulació han estat evacuats i transbordats al vaixell Puglia, que ha atracat al port de Palma a les 20.25.

Un dels passatgers de la nau, Julián García, en declaracions als mitjans de comunicació, ha explicat que els bots han tingut problemes amb les politges i no arribaven a l’aigua, i ha criticat la manca de manteniment d’aquest sistema de salvament. D’altra banda, també ha assegurat que els passatgers han estat durant una hora a la mar i que se sentien explosions que ha interpretat que podien provenir de pneumàtics o dipòsits.

La ministra de Foment espanyola, Ana Pastor, s’ha desplaçat a Palma a primera hora del capvespre per reunir-se amb el president del Govern, José Ramón Bauzá; amb el batle de Palma, Mateu Isern; amb la delegada del Govern, Teresa Palmer, i amb els equips d’emergències per valorar la situació. En declaracions als mitjans al mateix port de Palma, la ministra ha assegurat que el vaixell conté, a hores d’ara, 753 tones de líquid contaminant, entre oli i combustible.

Ni la mateixa ministra Pastor ni el president de la comunitat s’han pronunciat sobre l’estat actual del vaixell Sorrento. Quan han estat preguntats sobre aquesta qüestió, personal de protocol del Govern ha impedit als dos polítics respondre

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.