muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
14°

El comerç mallorquí registra el pitjor febrer de la crisi

3814
La patronal assegura que només el 6% dels comerciants han millorat les seves vendes respecte de 2013. Un 32% ha mantingut l'índex de vendes i el 62% restant han patit una caiguda del volum de negoci. | T. AYUGA

Els comerciants mallorquins de roba, calçat i complements, han registrat el pitjor mes de febrer des de l'inici de la crisi econòmica. El darrer baròmetre de Pimeco assegura que la nota global de vendes i afluència de clients només ha arribat al 3,7.

L'informe de la patronal constatat la progressiva caiguda en la confiança dels comerciants que en cinc anys han reduït en dos punts la nota global de vendes. A més, el febrer també ha estat el mes menys valorat de l'any.

La patronal assegura que només el 6% dels comerciants han millorat les seves vendes respecte de 2013. Un 32% ha mantingut l'índex de vendes i el 62% restant han patit una caiguda del volum de negoci.

En comparació al mes de gener, el percentatge de comerciants que durant el febrer va veure descendir les seves vendes va ser del 70%, mentre que una quarta part va aconseguir vendre el mateix i un escàs 5% va millorar les vendes.

La patronal ha remarcat la semblança dels resultats entre Palma i la resta de l'illa, ja que les vendes de febrer davant gener van empitjorar en el 68% dels comerços de la capital balear, mentre que a la resta de l'illa la caiguda va ser del 72%. Al seu torn, un 6% dels comerciants de Palma i un 4% de la resta de l'illa han venut més.

Rebaixes liberalitzades
Pimeco considera que “l'alarmant caiguda” coincideix amb el mal resultat de les rebaixes liberalitzades que “han defraudat les expectatives de venda del 77% dels comerciants a la menuda del sector tèxtil”.

La patronal considera que estam davant un “final molt complicat” per a la temporada baixa de l'illa, que demostra la retracció de vendes del sector ocasionada per una menor disposició de rendes de les famílies.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per marbosch, fa mes de 10 anys

Tranquils srs. comerciants,
Per tal de pagar-los el seu suport a les passades eleccions (basta veure la foto dels personatges al balcó la nit de les passades eleccions) el PP els ho ha agraït aprovant el major pla de construcció de grans superfícies comercials per a unes illes que tots els informer ja diuen que està sobresaturada de superfícies comercials (si mal no record diu l'informe que sobren el 60% de les grans superfícies).
Per a les properes recordin que Roma no paga traïdors i s'ho pensin un poquet.

Valoració:2menosmas
Per I docs, fa mes de 10 anys

I que no ens asseguren que la crisi ja s´ha acabat? O és que només els importava arreglar als bancs, i salvar-los dels resultats les orgies de cobdicia dels propis banquers?. A veure si aquests mals moments serveixen a la gent perque reflexioni i voti bé.

Valoració:4menosmas
Per Tià, fa mes de 10 anys

Però, i que no anava tot tan bé, segons el Gobierno i el Govern?

Valoració:5menosmas
Per Pancraci, fa mes de 10 anys

I els collons llargs tornaran a voatar al pp(corrupcio).

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente