muy nuboso
  • Màx: 22°
  • Mín: 16°
22°

El 41% dels comerciants valora de forma negativa les rebaixes

3177
Un 42% dels comerciants afirma que ha mantingut les vendes mentre només un 17% ha incrementat el volum de negoci. | T. AYUGA

Les rebaixes d'hivern, les primeres amb el model de rebaixes liberalitzat, no ha acabat de satisfer les expectatives dels comerciants minoristes. El 41% dels comerços afirmen haver venut menys que l'any passat, mentre un 42% afirma que ha mantingut les vendes. Només un 17% ha incrementat el volum de negoci.

La patronal del petit i mitjà comerç de Mallorca (Pimeco) assegura que els mals resultats de les rebaixes “trenquen amb les bones expectatives que van expressar els comerciants a començaments de gener”.

Pimeco considera que el nou model, que ha permès a alguns comerciants establir descomptes durant el mes de desembre, ha provocat unes rebaixes “marcades per la poca intensitat i la confusió de comerciants i clients”.

De fet, un 58% dels comerciants minoristes reconeix que inicià els descomptes durant el desembre, mentre que el 42% afirma que va esperar al 7 de gener, data en la qual tradicionalment començava la campanya.

En aquest sentit, només el 25% dels comerciants assegura que les rebaixes han complert amb les seves expectatives. Del 75% restant, un 34% atribueix la situació a una escassa afluència de clients, mentre que el 66% dóna culpa a la poca disposició de compra. Amb tot, un 28% assegura que s'han aplicat uns majors descomptes en els productes.

De cara a les pròximes setmanes de rebaixes, la meitat dels comerciants espera que les vendes caiguin. Un 41% creu que vendrà el mateix i un 8 confia millorar-les.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per nofret, fa mes de 10 anys

Bona gent del petit comerç: soleu votar i votàreu el partit que ara governa, i vos queixau. Una altra vegada mirau qui votau. I si els tornau votar ja sabeu el futur: arriar barrera i llogar el local a qualque franquicia, annex de gran superficie, o a un basar oriental.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente