algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

El valor de l'haixix intervingut a Sant Elm ascendeix a uns 6 milions d'euros

«Els mafiosos ja saben que Balears no és una porta oberta al tràfic de droga», afirma Socías

Ramon Socías, delegat del Govern, afirmà ahir que, fruit de la tasca constant de les forces de seguretat de l'Estat, les costes de Balears s'han convertit en un escull pràcticament insalvable per a «mafiosos i narcotraficants» d'haixix marroquí que volen introduir-lo en territori espanyol. Aproximadament 6 milions d'euros val al mercat, normalment una partida d'haixix com la confiscada aquest cap de setmana la Guàrdia Civil a Sant Elm (Andratx). La xifra no és aleatòria. El majorista que compra la droga al Marroc ve a pagar entre 200 i 250 euros el quilo, més les despeses de transport. Una vegada en territori europeu, la substància tallada a les dosis mínimes de consum és venuda per uns 1.300 euros el quilògram.

Ramon Socías, delegat del Govern a Balears, informà ahir sobre l'operació duta a terme per la Benemèrita, amb la col·laboració de la Policia Local d'Andratx, a l'esmentat paratge, i concretament en la zona dels molins de l'Algar, que es tancà amb la confiscació de 4.500 quilos d'haixix en farcells i la detenció de sis persones, cinc de nacionalitat marroquina -dos d'ells menors d'edat- i un cubà.

Segons Socías, la droga arribà a aquest enclavament de la costa de Mallorca en una planejadora amb quatre motors de 250 cavalls de potència cada un, i en l'interior del qual hi havia garrafes de combustible per alimentar un viatge de retorn al punt d'origen a la costa marroquina, cosa que suposaria que el viatge d'anada i tornada de l'embarcació pot ser realitzat entre nou i dotze hores, si no hi ha contratemps.

«Mafiosos i narcotraficants han de saber que es trobaran amb un risc més que notable de ser detinguts i posats a disposició de la Justícia si elegeixen Balears com a destinació del seu comerç il·lícit», diu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.