muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Els hotelers de les illes fan front comú en les peticions al Govern

Les federacions es posaran d'acord en aspectes com el canvi d'ús

Els hotelers de les quatre illes han decidit unir-se per fer front comú en les seves reivindicacions sobre temes que els «preocupen» i que pensen plantejar al Govern i als consells. Entre aquests aspectes a afrontar, hi figuren el canvi d'ús dels hotels, el banc de places, la problemàtica del turisme residencial o l'estacionalitat, entre altres.

En aquest sentit, els màxims representants de les federacions hoteleres de Mallorca, Menorca i la d'Eivissa i Formentera varen mantenir ahir la primera de les tres reunions destinades a elaborar un document que es presentarà a les diferents administracions, i que oferirà una visió conjunta dels temes que s'han de tancar a curt i a mig termini. No tan sols això, sinó que el president de la Federació Hotelera de Mallorca, Antoni Horrach, assenyala que entre el que detallarà aquest document també s'hi troben tots els aspectes que funcionen en l'actualitat i afavoreixen el desenvolupament del turisme i que per tant, «no convendria que es modificassin».

Aquesta unió entre els hotelers de les diferents illes, que es reflectirà en un document per escrit i una posició comuna en les peticions formulades a les diferents administracions illenques, no s'havia produït mai abans. La Federació Menorquina en va ser la impulsora i la resta acolliren positivament la idea, segons explica Horrach. Les dates de les reunions següents estan encara per determinar. Eivissa acollirà la propera i Mallorca tancarà la ronda. La legislatura es presenta complicada en relació amb un seguit de temes polèmics dins el sector turístic, com són el canvi d'ús o l'oferta residencial, que el Govern del PP no va tancar i que, atesa la seva importància, sembla que els hotelers prefereixen afrontar units.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.