algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Wingfield compra Sa Talaia per fer-hi un dels hotels més luxosos de l'Estat

L'Ajuntament de Sóller ja ha ingressat un milió d'euros pel conveni urbanístic amb l'empresa

63392
Un dels objectius més importants d'aquest conveni és facilitar l'eliminació i l'impacte visual i mediambiental negatiu que suposen les obres inacabades.

Sóller podria tenir aviat un dels hotels més luxosos d'Espanya —amb una categoria equivalent a les set estrelles d'altres països (cinc estrelles plus)— després que a finals de la setmana passada es tancàs l'operació de compravenda entre la propietat del polèmic hotel Sa Talaia, Hoteles y Construcciones, i la companyia Wingfield Corporation. L'import de la transacció econòmica no ha transcendit, però d'entrada l'operació ja ha repercutit directament en els malmesos comptes municipals. La Sala ja ha cobrat un milió d'euros en compliment del conveni urbanístic signat a finals de l'anterior legislatura entre la companyia compradora i l'Ajuntament, que preveia aquesta compensació econòmica a canvi del compromís d'atorgar la llicència d'obres per poder finalitzar unes obres paralitzades des de l'any 1997 i sobre les quals hi havia pendent un expedient de caducitat de llicència i un contenciós.

El pacte de Govern de Sóller ja s'havia reunit amb els compradors i els havia manifestat la seva voluntat de respectar el conveni urbanístic signat per l'equip de govern anterior «en tots els seus extrems». El mateix conveni preveu que aquesta important quantitat es destini a tres projectes municipals alternatius: l'adquisició del camp d'esports del port, de propietat privada i actualment en mans del Ministeri de Defensa; la restauració i rehabilitació de l'antic cinema Fantasio per convertir-lo en centre cultural o escola de música i la finalització de les obres del teatre municipal La Defensora.

La compra de l'estructura de l'hotel per part de Wingfield Corporation ha suposat un seguit de complexes negociacions financeres. De fet, Wingfield Corporation traspassarà l'hotel a un fons d'inversió i la seva explotació final la durà a terme la multinacional de capital àrab Jumeriah, que pertany al Dubai Holding i que explota un dels hotels més luxosos del món en aquest emirat: el Burj al Arab.

L'operació suposa també fer un gir definitiu a una de les imatges més negatives que encara té el port de Sóller, com són les obres inacabades d'aquest macrohotel situat damunt els penya-segats dels Cingles. Quan la fins ara propietària i promotora de l'estructura, Hoteles y Construcciones S.A., començà a negociar amb l'Ajuntament la possibilitat d'aquesta operació, que suposava la renovació del primer conveni urbanístic amb més contraprestacions per a la Sala, l'Ajuntament va valorar positivament el fet que s'eliminaria l'impacte de les obres inacabades i que també hi hauria importants beneficis per al municipi. A part de l'esmentat milió d'euros, els compradors asseguraren que l'operació suposaria la creació de nous llocs de feina al port. Cal recordar que alguns hotels d'aquesta categoria arriben a tenir un empleat per plaça hotelera. Si tot va bé, les obres es podrien reprendre a principis de l'any que ve.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.