cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

Gina Garcias serà la directora general de Comunicació del Govern d'Antich

Els partits del pacte encara no han tancat tot l'organigrama d'alts càrrecs del nou Executiu

L'exdirectora del Centre Territorial de RTVE a les Balears, Gina Garcias, serà la directora general de Comunicació del nou Govern presidit pel socialista Francesc Antich.

En els darrers dies, aquest càrrec, adscrit a la Conselleria de Presidència que dirigirà Albert Moragues, quedava reservat per a Fernando Monar, tot i que finalment s'ha decidit que l'ocupi Garcias, que en el seu moment també va ser una de les candidates a dirigir IB3 una vegada que anuncià fa dues setmanes que deixava Radiotelevisió Espanyola després de vint anys.

El seu serà un dels noms que configuraran l'organigrama del nou Executiu, que s'aprovarà avui en la primera reunió del Consell de Govern que celebrarà Antich amb els seus consellers al Consolat de Mar.

Tot i això, l'esmentat organigrama encara no serà complet perquè els diferents partits que integren el pacte de governabilitat treballaven durant la jornada d'ahir per acabar de tancar tots els noms dels qui ocuparan alts càrrecs en el nou Govern.

Un d'aquests càrrecs pels quals encara no hi ha nom és el de la direcció general de Política Lingüística. Tot i que la Conselleria d'Educació i Cultura queda en mans de la socialista Bàrbara Galmés, aquesta àrea serà ocupada per una persona proposada pel Bloc. És l'única direcció general que li queda per tancar a la coalició, que de forma definitiva ha decidit que sigui Marilena Tugores la que ocupi la d'Energia.

Per la seva banda, als socialistes encara els quedava per tancar ahir definitivament els organigrames de les conselleries de Treball, Salut i Habitatge.

A Unió Mallorquina també li queden per decidir del tot els quadres de les seves tres conselleries en l'Executiu. No obstant això, ahir es decidiren alguns noms més. A la Conselleria de Turisme, que dirigirà Francesc Buils, Santi Balaguer serà el director general d'Ordenació i Planificació Turística, mentre que Antoni Oliver dirigirà l'Inestur. La formació no avançà més noms en aquest departament, a més del ja dedicit de Joan Sastre per a Promoció Turística.

A la Conselleria de Medi Ambient, Miquel Ferrà i Pere Ramon ocuparan les direccions generals de Biodiversitat i Caça respectivament, mentre que el secretari general d'UM, Damià Nicolau, serà el gerent de l'Institut Balear de l'Aigua i l'Energia.

A Esports, Joan Artigues serà el director general de Joventut mentre que el fill del batle d'Artà, Gabriel Gili, ho serà d'Esports.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.