algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

La urbanització de cala Carbó queda exclosa de la moratòria del Consell

L'Ajuntament té tres mesos per definir com protegir d'edificacions la muntanya

La polèmica urbanització del cala Carbó, ubicada vora cala Sant Vicenç ha quedat definitivament exclosa de la moratòria urbanística del Consell Insular de Mallorca. Els tècnics del CIM han dictaminat que aquesta zona no estaria afectada per les mesures cautelars en considerar-se que no es tracta d'una unitat d'actuació independent sinó que forma part de l'àrea urbana de cala Sant Vicenç. Aquesta circumstància obre la porta a la construcció de 50 xalets unifamiliars tal com preveu un projecte presentat pels promotors a l'Ajuntament. De fet, la zona figura com a sòl urbà a la normativa urbanística des de l'any 91 tot i que no disposa dels serveis bàsics.

Tot i això, a la zona encara hi pesa una suspensió de llicències decretada per l'Ajuntament i que finalitza la seva vigència el 23 de gener de l'any que ve. Així, abans de tres mesos, l'Ajuntament haurà de prendre una decisió ferma si vol evitar que s'edifiquin noves construccions en aquest indret. La batlessa, Francisca Ramon (PSOE), aposta per arribar a un conveni amb els propietaris per aconseguir reduir el volum edificable i minvar així un possible impacte. Ramon veu molt difícil que es pugui emprendre una desclassificació total sobretot a causa de «les fortes indemnitzacions que hauria d'afrontar l'Ajuntament, ja que els propietaris tenen uns drets urbanístics adquirits».

«Estam parlant de milers de milions que no podríem assumir de cap manera i davant els quals ens veim impotents» afirmà Ramon. De tota manera, Ramon no descarta arribar a un acord amb altres institucions. Tot i la posició de la batlessa, el grup del PSM, integrant de l'equip de govern, es manifesta de forma molt més valenta. El regidor nacionalista de Medi Ambient, Gabriel Cerdà manté que «no podem consentir que s'edifiqui tota la muntanya». El PSM defensa la possibilitat de protegir aquesta àrea.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.